Închide Close
Caligraful lui Voltaire

Editura Humanitas Fiction

Pablo de Santis, Caligraful lui Voltaire

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Romanele lui Pablo de Santis au fost traduse in peste cincisprezece limbi.

Impins de vitregiile sortii, dar si de un neobosit spirit de aventura, caligraful Dalessius, aflat o vreme in slujba lui Voltaire, ajunge intr-un indepartat port din Lumea Noua, ducand cu el secretul incredibil al existentei unor cuvinte tainice care se fac nevazute odata transpuse pe hartie si a unor cerneluri fosforescente si otravitoare, marturisind despre tenebrele insangeratului Secol al Luminilor.

Conceput sub forma unei povestiri labirintice, cu un fir narativ ce se strecoara abil printr-un fascinant Secol al Luminilor, romanul lui Pablo de Santis se adreseaza cititorului dornic sa-l insoteasca pe protagonist in incercarea sa de a dezlega o serie de enigme, la capatul carora si-ar putea afla, precum intr-o straveche legenda, un sfarsit inecat in sange. Caligraful va porni pe urmele unei bizare fapturi, o papusa-femeie de o frumusete nepamanteana, dar va incerca totodata sa dezlege o intriga ce implica tomuri misterioase continand mesaje secrete despre fabricarea unor mecanismele aidoma fiintelor vii, pe iezuiti, dominicani, un spanzurat facator de minuni si prezenta fantomatica a unui calau. Deopotriva roman istoric, thriller si poveste de dragoste, Caligraful lui Voltaire deschide apetitul pentru un secol in care mintea umana se revolta, penduland intre inventarea masinariilor perfecte care sa reprezinte o replica la Creatie si misticismul cel mai inversunat.

"Straniu, erudit si antrenant, romanul reuneste geniul narativ al lui Voltaire si imaginatia efervescenta a lui Borges." (Telerama)

"Alegandu-si ca fundal pentru romanul sau sfarsitul secolului al XVIII-lea, Pablo de Santis disimuleaza cu subtilitate faptele reale sub masca fantasticului. (Le Temps)

"Un roman excelent scris, care aminteste deopotriva de Numele trandafirului al lui Umberto Eco si de Parfumul lui Patrick Suskind." (Zone litteraire)

  Rodica Grigore, „Pablo De Santis. Măşti, caligrafie, literatură“, Cultura, 18 iunie 2010

Despre Pablo de Santis
Pablo de Santis s-a nascut la Buenos Aires, in anul 1963. A studiat Literele la Universitatea din Buenos Aires, lucrand apoi ca jurnalist si scenarist. Primul sau roman, El palacio de la noche, a aparut in 1987. Incepe sa scrie literatura adresata tinerilor cititori, care il face cunoscut in Spania: La sombra del dinosaurio (1995), Las plantas carnivoras (1995), Enciclopedia en la hoguera (1995), Pesadilla para hackers (1996). Paginas mezcladas (1998), Desde el ojo del pez (2002), El Inventor de Juegos (2003), Policiales Argentinos -- La Bolsa de Huesos y Otros Cuentos (2005), Rey Secreto (2005), Peinados Raros (2006), Lucas Lenz y el Museo del Universo (2006), El ultimo espia (2007), etc. In anul 1984 obtine premiul pentru cel mai bun scenarist de televiziune, iar in 1993 premiul Destacados de ALIJA, destinat scriitorilor de literatura pentru copii. Cu La traduccion, roman in care iubirea, intriga politista si trecutul sunt supuse unei paradoxale descifrari lingvistice, ajunge pe lista scurta a prestigioasei distinctii Planeta Argentina (1997). In anul 1998 publica Filosofía y Letras, roman de mistere, iar in 2000 El Teatro de la Memoria, care ii determina pe cronicari sa-l compare cu Borges. Caligraful lui Voltaire (El Calígrafo de Voltaire) apare in 2002 si cunoaste un succes imediat de critica si de public. In anul 2004 apare La sexta lampara, o poveste cu elemente de science-fiction si in acelasi an i se acorda premiul Konex de Platino pentru literatura adresata adolescentilor. El enigma de Paris, un spectaculos roman de suspans, cu actiunea plasata la sfarsitul secolului al XIX-lea, ii aduce primul Premio Iberoamericano Planeta Casa de América de Narrativa in anul 2007. Romanele sale au fost traduse in peste cincisprezece limbi.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Caligraful lui Voltaire
 • An apariție: 2008
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 224
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-234-9
 • ISBN-10: 978-973-689-234-9
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Pablo de Santis
 • Traducere: Tudora Şandru Mehedinţi

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact