Închide Close
Celei care ma judeca

Editura Humanitas Fiction

Alessandro Perissinotto, Celei care ma judeca

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Roman distins cu Premiul Grinzane Cavour in 2005 "As vrea foarte mult sa pot spune ca societatea este de vina pentru moartea lui Giuliano Lajanca, dar eu nici macar nu stiu ce este societatea, repet doar ca aici se ascunde o poveste, o poveste complicata care incepe cu trei ani in urma si care ajunge pana la urmatoarea crima, cea pe care ma pregatesc sa o comit." Prin mesajele pe care i le trimite judecatoarei de instructie Giulia Ambrosini, Luca Barberis dezvaluie coborarea sa in infern, cercurile pe care le strabate, prins in reteaua complicata de putere si interese care guverneaza lumea finantelor. Intre periferia Parisului si cartierul rosu din Amsterdam, Luca constientizeaza modul in care a devenit marioneta credula a unui mecanism care ii promitea bani si fericire, dar care l-a transformat intr-un ucigas. "Ca in Strainul lui Camus, viata protagonistului basculeaza intr-o clipa dinspre banalitate spre tragedie." (Gazzetta del Sud) "Romanul lui Perissinotto este original prin structura, actual prin intriga si atemporal prin dilemele morale abordate." (Corriere della Sera)traducere deGabriela Lungu
Despre Alessandro Perissinotto

Alessandro Perissinotto s-a nascut in 1964 la Torino. In 1992 absolva Literele cu o teza de semiotica si se dedica o vreme activitatii academice, publicand lucrari de teorie literara. Debuteaza ca autor de fictiune in 1997, cu romanul politist L'anno che uccisero Rosetta, urmat in anul 2000 de La canzone di Colombano si in 2003 de Treno 8017, alte doua romane cu trama politista. In 2004 publica Celei care ma judeca (Al mio giudice, distins cu Premiul Grinzane Cavour in 2005), un roman noir a carui actiune se dezvaluie treptat prin schimbul de mailuri intre o judecatoare si un inculpat ce-si marturiseste vina. In 2006 apare Una piccola storia ignobile, o investigatie a banalitatii raului efectuata de un psiholog criminalist, Anna Pavesi, protagonista si a celui mai recent roman al lui Perissinotto, L'ultima notte bianca (2007).

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Celei care ma judeca
 • An apariție: 2008
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 244
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-226-4
 • ISBN-10: 978-973-689-226-4
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Alessandro Perissinotto

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact