Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Madeleine Thien, Certitudine

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Romanul Certitudine (2006) este bestseller internaţional tradus până în prezent în peste cincisprezece limbi şi câştigător al First Novel Award acordat de Amazon.ca.

Provocată de infidelitatea celui pe care-l iubeşte de mulţi ani, Gail, o tânără jurnalistă canadiană de origine malaeză, începe o anchetă personală despre femeia care le-a distrus căsnicia părinţilor ei. Firul epic aleargă între trecut şi prezent, între Asia şi Europa, de la exoticul Borneo, a cărui natură luxuriantă e înecată în praful de puşcă al invadatorilor japonezi, la Olanda, cu lumina ei stranie de deasupra polderelor. Gail descoperă o poveste de dragoste care a înfruntat timpul şi un secret de familie nicicând mărturisit.

Despre Madeleine Thien

MADELEINE THIEN s-a născut în 1974 în Vancouver din părinţi de origine sino-malaeză. A studiat dansul la Simon Fraser University a făcut un masterat în creative writing la University of British Columbia. Începe să scrie încă din adolescenţă şi debutează în literatură în 2001 cu volumul de povestiri Simple Recipes, care se se bucură de critici elogioase din partea unor importanţi oameni de litere, precum scriitoarea Alice Munro, se numără printre cărţile finaliste la Commonwealth Writers' Prize Best First Book şi primeşte Canadian Authors' Association Award, City of Vancouver Book Award, VanCity Book Prize şi Ethel Wilson Fiction Prize. În 2002 Madeleine Thien publică volumul de povestiri pentru copii The Chinese Violin, iar în 2006 romanul Certitudine (Certainty), care îi aduce recunoaşterea internaţională, este finalist la Premiul Kiriyama şi câştigă First Novel Award acordat de Amazon.ca.

Recenzii

„Cel mai popular roman canadian de la Pacientul englez încoace.“ (Globe and Mail)

„O carte superbă, de o limpezime şi o uşurinţă a scriiturii neegalate decât de puritatea emoţiei.“ (Alice Munro)

„Madeleine Thien are un condei de o graţie şi o eleganţă remarcabile.“ (New York Times Book Review)

„Viu, tulburător, penetrant, romanul lui Madeleine Thien este un studiu nuanţat despre iubire şi pierdere şi despre natura alunecoasă a certitudinilor.“ (Observer)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Certitudine
 • An apariție: 2009
 • Ediție: I
 • Pagini: 248
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-304-9
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Madeleine Thien
 • Traducere: Domnica Drumea, Carmen Daniela Ciora

Noi apariții

Author Spotlight

Eric-Emmanuel Schmitt

pagina autorului

ERIC-EMMANUEL SCHMITT s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obține titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea de la Valognes.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact