Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Georgia Kaufmann, Croitoreasa din Paris

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere și note de Anca Dumitru

 

Portretul unei femei uimitoare, care își depășește condiția și învață din tot ceea ce trăiește, într-un roman care exploatează cu finețe istoria, moda și farmecul irezistibil al marilor iubiri.

 

New York, 1991. Rosa Kusstatscher a construit un imperiu bazându-se pe flerul său, pe arta de a le oferi femeilor frumusețe și încredere. Dar în această seară, când se pregătește pentru cea mai importantă întâlnire din viață, siguranța ei de sine se clatină. Ținuta potrivită nu mai este doar o chestiune de gust, ci trebuie să o ajute să-și spună povestea – aceea a unei fete sărace de la munte, dintr-un sat din Tirolul de Sud, a ocupației naziste și a plecării din Italia, a speranței și durerii devastatoare încercate în Elveția; dar și pe cea despre glamour și dragoste la Paris, despre ambiție și pierdere la Rio, despre succes și reinventare la New York. O viață trăită fugind mereu de trecut, abia acum își dă seama. A cucerit lumea. Dar cu ce preț? Inspirat în parte din relatări de familie, Croitoreasa din Paris este un roman captivant, care îl poartă pe cititor pe trei continente, traversând cincizeci de ani de istorie a secolului XX.

Despre Georgia Kaufmann

GEORGIA KAUFMANNa studiat antropologia socială și demografia la Cambridge, London School of Economics și Oxford. De-a lungul timpului, a locuit la Bruxelles, Belo Horizonte, Brighton și Boston, printre altele. Un curs de scriere creativă urmat la Harvard îi va insufla dorința de a scrie, iar întoarcerea în Londra natală îi va da și răgazul necesar. Romanul său de debut, Croitoreasa din Paris (The Dressmaker of Paris; Humanitas Fiction, 2024), a apărut în primăvara anului 2021 și a fost publicat în douăzeci de țări, o variantă intermediară a acestuia aflându-se pe lista lungă a Bridport First Novel în 2016. Următorul roman al scriitoarei va avea titlul Trinity.

Recenzii

„Un debut senzațional.“ — The Historical Novel Society

 

„Iubire, suferință și modă – cu alte cuvinte, o carte bună!“ — Femina

 

Croitoreasa din Paris se dovedește un roman învăluitor, care te surprinde când nici nu te gândești, iar iubirile și visurile Rosei Kusstatscher se transformă într-o lume în care vrei să te pierzi de bunăvoie.“ — culturefly.co.uk

 

Croitoreasa din Paris este un roman bine scris și temeinic documentat. Atenția la detalii este deosebită și face ca lectura acestei cărți să fie o plăcere, fie că este vorba de elementele ținutelor Dior, de priveliștile și sunetele caracteristice diferitelor părți ale lumii, de regimul de frumusețe al Rosei sau de emoțiile personajelor – pe toate Georgia Kaufmann le-a redat perfect.“ — bookliterati.com

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Croitoreasa din Paris
 • An apariție: 2024
 • Ediție: I
 • Pagini: 400
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-097-401-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Georgia Kaufmann
 • Traducere şi note: Anca Dumitru

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact