Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Genki Kawamura, Dacă pisicile ar dispărea din lume

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

BESTSELLER GAUDEAMUS 2022

 

Traducere și note de Magdalena Ciubăncan

 

Roman vândut în peste 2 milioane de exemplare, publicat în peste 20 de limbi, ecranizat în 2016 în Japonia și în curs de adaptare hollywoodiană, Dacă pisicile ar dispărea din lume este o mică bijuterie de umanitate, plină de umor, deopotrivă luminoasă și melancolică.

 

Când Diavolul și un motan se întâlnesc în literatură urmează aproape sigur un târg și o lecție de viață. Motanul, pe nume Varză, este al unui tânăr poștaș care află că mai are foarte puțin de trăit, poate o zi, poate o săptămână. O ocazie pentru Diavol să intre în scenă, fluturându-i pe la nas un târg de nerefuzat: câte o zi de viață în plus, pentru câte un lucru care să dispară din lume. Cu fiecare dispariție, poștașul își rememorează momente din trecut și, redându-le în mici fragmente, redescoperă de fapt lucrurile importante pe care oamenii ajung cu greu să le recunoască și să și le asume. Dacă pisicile ar dispărea din lume este o scrisoare de dragoste adresată vieții și lucrurilor care contează cu adevărat. 

Despre Genki Kawamura

GENKI KAWAMURA s-a născut în 1979, la Yokohama, în Japonia. Scriitor și traducător, producător și regizor de film multipremiat, a debutat în 2012 cu romanul Dacă pisicile ar dispărea din lume (Sekai kara neko ga kietanara; Humanitas Fiction, 2022), bestseller internațional, care s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare și a fost tradus în peste 20 de limbi. În 2013 îi apare prima carte pentru copii, Povestea câinelui Tinny și a balonului (Tinī fūsen inu monogatari), adaptată apoi într-un serial de televiziune și într-o serie de filme de lungmetraj. În anul următor publică Moom (Mūmu), a doua sa carte pentru copii, adaptată, la rândul ei, ca film de animație, care a câștigat 32 de premii la festivaluri de film din întreaga lume. În 2014 apare al doilea său roman, Un bărbat de milioane (Oku otoko), vândut în peste 750 000 de exemplare, și acesta ecranizat, urmat, în 2016, de romanul Dacă se face aprilie, ea va (Shigatsu ni nareba kanojo ha). În 2021 publică romanul Imn (Shinkyoku), urmat, în 2022, de volumul semnat împreună cu Marie Kondo, Camera palavrelor (Oshaberi na heya). Genki Kawamura este și autorul unor serii de eseuri și culegeri de interviuri, dintre care menționăm Brainstorming (Buresuto) și Știință (Rikei). Cărțile sale sunt publicate în peste 30 de țări.

Recenzii

„O meditație despre viață, iubire, înstrăinarea familiilor și despre ce rămâne după ce murim, scrisă cu optimism și multă emoție. Mesajul lui Genki Kawamura este cât se poate de clar, fără a deveni didactic: privește în jurul tău, bucură-te de cei care te iubesc și profită de viață.“ — The Guardian

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Dacă pisicile ar dispărea din lume
 • An apariție: 2022
 • Ediție: I
 • Pagini: 192
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-097-151-1
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Genki Kawamura
 • Traducere şi note: Magdalena Ciubăncan

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

6 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Borges și eu de Jay Parini

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact