Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Kathryn Wagner, Dansatoarea lui Degas

În colecția Raftul Denisei

O poveste dramatică de dragoste în splendida Belle Époque, traseul unui dublu destin: al unei balerine talentate şi al unui pictor faimos, o variantă neidealizată a Parisului din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

În universul plin de fast şi de culoare al Operei din Paris, balerinele par să ducă o existenţă privilegiată. După căderea cortinei însă, viaţa acestora se transformă într-o luptă permanentă nu numai pentru integritate sufletească şi morală, dar şi pentru supravieţuirea de zi cu zi. Când Alexandrie reuşeşte să ajungă în corpul de balet al prestigioasei Opere, totul pare că i se aşterne la picioare, mai ales că îl întâlneşte pe pictorul Edgar Degas, de care se îndrăgosteşte. Dar în această lume a dansului şi a artei nimic nu e ceea ce pare, iar Oraşul Luminilor se dovedeşte a fi doar un miraj.

„La fel ca Tracy Chevalier, Kathryn Wagner analizează toate straturile de sens care străbat opera de artă.“ (Publishers Weekly)

Despre Kathryn Wagner

KATHRYN WAGNER este o scriitoare şi jurnalistă americană, lucrând în prezent la o asociaţie non-profit destinată ajutorării copiilor defavorizaţi. Absolventă de jurnalism, cu o specializare în istoria artei, a scris pentru diverse publicaţii din Carolina de Nord, Massachusetts şi Virginia. Dansatoarea lui Degas este romanul ei de debut, ce urmăreşte destinul unei balerine ambiţioase şi talentate în Parisul strălucitor, dar plin de tentaţii şi pericole al secolului al XIX-lea.

Recenzii

Dansatoarea lui Degas dezvăluie o poveste captivantă, despre dimensiunea întunecată a societăţii franceze. Această fascinantă vizită într-o lume apusă, a artei şi sexului, a războiului şi dragostei, va atrage mulţi cititori, care se vor întâlni astfel cu Degas şi cu impresionismul.“ (Booklist)

„Un roman foarte bogat, plin de informaţie. Picturile lui Degas reprezentând balerine de la Opera din Paris sunt aduse la viaţă în întreaga lor prospeţime.“ (Historical Novels Review)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Dansatoarea lui Degas
  • An apariție: 2013
  • Ediție: I
  • Pagini: 328
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-660-7
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Autor: Kathryn Wagner
  • Traducere: Adriana-Carmen Racoviță

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact