Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Dacre Stoker, Ian Holt, Dracula, mortul viu

Din categoriile literatură

În colecția în afara colecţiilor

Dracula, mortul viu păstreză chintesenţa şi splendoarea gotică a romanului lui Bram Stoker. O continuare care a meritat să fie aşteptată 112 ani.“ (USA Today)

Au trecut 25 de ani de când Dracula a fost răpus în castelul lui din Transilvania. În acest răstimp, Mina şi Jonathan Harker au avut un fiu, Quincey, care visează o carieră artistică, încurajat de un misterios actor român, doctorul Seward a căzut pradă dependenţei de morfină, Arthur Holmwood a lăsat furia şi resentimentele să-i macine viaţa, iar profesorul Van Helsing a ajuns un bătrân aparent inofensiv. Echilibrul precar al vieţilor lor, marcate de tragediile trecutului, este spulberat atunci când o mână ucigaşă începe să-i vâneze. Să fi înviat Dracula, însetat de răzbunare? Sau o forţă mult mai cumplită ameninţă să cotropească lumea, scufundând-o în întuneric? Străzile sumbre ale Londrei invadate de ceţuri devin scena unei neaşteptate şi sângeroase înfruntări finale.

Personajele celebre create de Bram Stoker îşi continuă cruciada împotriva răului în Dracula, mortul viu. Pornind de la însemnările lui Bram Stoker, aflate în arhiva familiei, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, şi Ian Holt, scriitor şi scenarist, au creat o continuare a romanului-cult Dracula, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror. La un an de la apariţia sa în 2009, Dracula, mortul viu a fost publicat în peste patruzeci de ţări.

  Un interviu cu Dacre Stoker (video)

Despre Dacre Stoker

DACRE STOKER, stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker, s-a născut în 1958 la Montreal, în Canada. Studiază la Bishops College School din Quebec, apoi la St. Lawrence University din Canton, New York. Participă, cu echipa de pentatlon a Canadei, la trei campionate mondiale de atletism, devenind apoi antrenor al lotului masculin care a reprezentat Canada la Olimpiada de la Seul, în 1988. În prezent, locuieşte în Aiken, Carolina de Sud, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

 

 

foto: Jan Cobb

Despre Ian Holt

IAN HOLT, scenarist pasionat de literatura horror şi mai ales de figura definitorie a acesteia, Dracula, a absolvit cursurile de creative writing şi artă dramatică ale Tisch School of the Arts de la New York University. Colaborând cu Raymond McNally şi Radu Florescu, autorii cărţii In Search of Dracula (În căutarea lui Dracula, 1972), Ian Holt devine membru al Societăţii Transilvane Dracula şi participă la primul congres Dracula, care a avut loc în 1995 în România. În 1997, la congresul ţinut la Los Angeles pentru a sărbători centenarul romanului lui Bram Stoker, are ideea de a scrie un scenariu care să continue acţiunea din Dracula, dar abia în 2002, când îl întâlneşte pe Dacre Stoker, proiectul romanului prinde contur. După ani de documentare şi lucur, cei doi debutează ca romancieri cu Dracula, mortul viu (Dracula the Un-Dead, 2009), un succes internaţional, publicat până în prezent în paste patruzeci de ţări.

foto: Jan Cobb

Recenzii

„Plin de suspans şi de răsturnări de situaţie, acest thriller supranatural este exact sângele proaspăt de care avea nevoie mitul lui Dracula pentru a-şi păstra tinereţea veşnică.“ (Publishers Weekly)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Dracula, mortul viu
 • An apariție: 2010
 • Ediție: I
 • Pagini: 400
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-370-4
 • Colecție: în afara colecţiilor
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Dacre Stoker, Ian Holt
 • Postfaţă: Elizabeth Miller
 • Traducere: Carmen Săndulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact