Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Daniel Kehlmann, Eu si Kaminski

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Romanele lui Daniel Kehlmann sunt publicate în peste în patruzeci de ţări. Eu şi Kaminski va fi ecranizat de Wolfgang Becker, regizorul filmului Good Bye Lenin!, cu Daniel Brühl în rolul principal.

Un roman ca un road-movie, alert şi plin de umor, despre lumea artei şi a jurnalismului şi o satiră tăioasă la adresa amândurora. Tânărul ziarist Sebastian Zöllner e convins că a găsit calea spre celebritate: va scrie biografia lui Manuel Kaminski, un pictor octogenar care a ucenicit în preajma lui Matisse. Cândva, pânzele lui stranii le-a sârnit curiozitatea contemporanilor: e geniu sau impostor? Înainte de a afla adevărul, Zöllner îl răpeşte pe bătrânul artist, iar aventura lor se precipită haotică, grotescă şi plină de neprevăzut, spre un final de un comic absurd.

Despre Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann s-a născut la München, în 1975. Este fiul cineastului Michael Kehlmann. În 1981 se mută împreună cu familia la Viena, unde va studia filozofia şi literele. După încheierea studiilor, se dedică literaturii. În 1997 îi apare primul roman, intitulat Beerholms Vorstellung. Îi urmează volumul de povestiri Unter der Sonne (1998), romanele Mahlers Zeit (1999) şi Der fernste Ort (2001), Din 2001, ţine prelegeri de poetică la universităţile din Mainz, Wiesbaden şi Göttingen. Cel de-al patrulea roman al lui Kehlmann, Eu şi Kaminski (Ich und Kaminski, 2003), bestseller publicat până în prezent în peste douăzeci de ţări, îi aduce recunoaşterea internaţională. În 2005 îi apar culegerea de eseuri Wo ist Carlos Montúfar? şi romanul Măsurarea lumii (Die Vermessung der Welt; Humanitas, 2007), vândut în aproape două milioane de exemplare numai în spaţiul de limbă germană şi tradus în patruzeci de ţări. Kehlmann publică periodic eseuri şi recenzii în numeroase ziare şi reviste din Germania. Este membru al Academiei de ştiinţe şi literatură din Mainz. Cel mai recent roman al său, Rhum (2009) este excelent primit de public şi de critica literară, fiind deja bestseller în Germania. Printre numeroasele premii şi distincţii literare primit de Kehlmann se numără: Premiul Candide (2005), Premiul pentru literatură al Fundaţiei Konrad Adenauer (2006), Premiul Heinrich von Kleist (2006), Premiul Welt (2007) şi Premiul Thomas Mann (2008).

foto © Sven Paustian

Recenzii

„Parcă niciodată Kehlmann nu şi-a dat frâu liber ironiei ca în acest roman. Eu şi Kaminski e categoric cea mai amuzantă carte a lui de până acum. Şi cea mai aventuroasă.“ (Die Zeit)

„Kehlmann ironizează egomania biografului obsedat de acurateţea detaliilor minore, plasându-şi proza în spaţiul strâmt şi incomod dintre comedie şi dramă.“ (Observer)

„Romanul lui Daniel Kehlmann, deşi pare jucăuş la suprafaţă, în subsol pune întrebări foarte serioase, însă, din fericire, refuză să ne ofere răspunsurile pe tavă.“ (Sunday Times)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Eu şi Kaminski
 • An apariție: 2009
 • Ediție: I
 • Pagini: 320
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-316-2
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Daniel Kehlmann
 • Traducere: Corina Bernic

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact