Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Nikola Scott, Fetele din livada cu meri

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere și note de Irina Bojin

 

Curajul de a înfrunta obstacole ce par insurmontabile pentru câștigarea propriei libertăți, schimbarea rolurilor tradiționale adusă de război, puterea prieteniei și devotamentul cel mai profund față de o cauză justă sunt ingredientele romanului Fetele din livada cu meri, bestseller în curs de apariție în peste zece țări.

 

Londra, 2004. Frankie a ajuns jurnalistă la o publicație importantă, dar nu a dus o viață ușoară, chiar dacă provine dintr-o familie de vază. Orfană de mamă, a fost crescută de bunica sa, Violet, care a iubit-o mult, obsesiv, deși a trădat-o. Nu s-au văzut de zece ani, iar ruptura dintre ele pare să se adâncească odată cu trecerea vremii. Când se reîntâlnesc în împrejurări surprinzătoare, Frankie își dă seama că memoria bătrânei e profund tulburată, și totuși un secret întunecat din trecutul acesteia e pe cale să iasă la iveală – o taină bine păzită din timpul războiului, care ar putea avea un efect devastator chiar asupra vieții lui Frankie.

Somerset, 1940. Violet, în vârstă de șaptesprezece ani, nu se poate împăca deloc cu destinul pe care temuta sa mamă vrea să i-l traseze. După ce își pierde într-un bombardament verișoara mult iubită, fuge pentru a se înrola în Armata Terestră a Femeilor. Nu-și dorește decât să lase durerea în urmă, și, în plus, acesta i se pare singurul mod de a fi de ajutor la efortul de război. Pe lângă teroarea raidurilor aeriene și munca grea în livezile de la Winterbourne, Violet și camaradele sale au de luptat cu un dușman perfid, puternic, aflat nebănuit de aproape.

Despre Nikola Scott

NIKOLA SCOTT s-a născut în 1973 la Kiel, în Germania, și și-a făcut studiile universitare la Tübingen, pe care le-a încheiat cu un masterat în literaturile engleză și germană. Fiind fascinată de cărți încă de la o vârstă fragedă, după absolvire a plecat întâi la New York, apoi la Londra, pentru a-și construi o carieră în dome­niul editorial. După zece ani, a decis să își urmeze visul și să devină ea însăși scriitoare. Primele sale două cărți, My Mother’s Shadow (2017) și Summer of Secrets (2018), au fost bestselleruri traduse în multe țări, prezente în topurile de vânzări din Israel și Norvegia. Cel de-al treilea roman al său, Fetele din livada cu meri (The Orchard Girls, 2021; Humanitas Fiction, 2023), a cucerit de asemenea publicul internațional. În prezent, scriitoarea locuiește la Frankfurt împreună cu soțul său și cei doi fii ai lor.

 

Fotografia autoarei © Shelley Delager

Recenzii

„Un roman inteligent și frumos scris.“ — Daily Mail

 

„O carte captivantă, plină de răsturnări de situație, cu detalii istorice fascinante și eroine strălucit conturate.“ — Louise Fein

 

„O poveste emoționantă și atașantă.“ — Women & Home

 

„O lectură incitantă, cu multă atmo­sferă.“ — My Week

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Fetele din livada cu meri
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 448
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-097-184-9
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Nikola Scott
 • Traducere şi note: Irina Bojin

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact