Închide Close
Furtul. O poveste de iubire

Editura Humanitas Fiction

Peter Carey, Furtul. O poveste de iubire

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Roman aparut in douazeci si doua de tari, nominalizat in 2007 la Man Booker International Prize si Commonwealth Writers Prize

Michael "Butcher" Boone este un pictor australian candva faimos, acum doar proaspat iesit din inchisoare. Fascinat de fata demonica a creativitatii si de problema falsului, Boone incepe un lung proces de reinventare de sine. In momentul in care intra in scena misterioasa si seducatoarea Marlene, Michael se va trezi in mijlocul unui puzzle de enigme, piste false si intrigi ale colectionarilor de arta.

Despre Peter Carey

Scriitorul PETER CAREY s-a născut la Bacchus Marsh, Victoria, în Australia, în 1943. Îşi face studiile ştiinţifice la Monash University, apoi lucrează în publicitate. Debutează cu două volume de povestiri: War Crimes (1979) şi The Fat Man in History (1980). Urmează apoi o serie de romane: Bliss (1981, distins cu Australian National Book Council Award), Illywhacker (1985, nominalizat la Booker Prize şi la World Fantasy Award for Best Novel, câştigător al Ditmar Award for Best Australian Science Fiction Novel în 1986), Oscar and Lucinda (1988, Booker Prize for Fiction), The Tax Inspector (1991), The Unusual Life of Tristan Smith (1994), Jack Maggs (1997, Commonwealth Writers Prize în 1998), The True History of the Kelly Gang (2001, al doilea Booker Prize), My Life as a Fake (2003), Furtul. O poveste de iubire (Theft: A Love Story, 2006), Viaţa mea clandestină (His Illegal Self, 2008) şi Parrot and Olivier in America (2009). Peter Carey semnează, de asemenea, scenariul filmului Until the End of the World, regizat de Wim Wenders. A publicat o carte pentru copii, The Big Bazoohley (1995), şi două volume de eseuri: 30 Days in Sydney: A Wildly Distorted Account (2001) şi Wrong about Japan (2005). Peter Carey este cel mai important scriitor australian, deţinător a peste douăzeci şi cinci de premii şi distincţii literare. I s-au acordat trei titluri de onoare: Fellow al Royal Society of Literature, al Australian Academy of Humanities şi al American Academy of Arts and Sciences. În prezent predă creative writing la New York University.

Recenzii

"Peter Carey este un scriitor extraordinar. Proza lui hipnotizeaza, iar personajele sale, oricat de excentrice, sunt o infuzie de vitalitate." (John Updike)

"Romanul lui Peter Carey isi absoarbe cititorul instantaneu, pentru ca vocile personajelor lui au o putere hipnotica. Furtul. O poveste de iubire e o capodopera ce nu seamana cu nici un alt roman contemporan." (Pittsburgh Post-Gazette)

"O carte nerusinat de seducatoare, ireverentios de frumoasa, razboinica si profana." (Guardian)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Furtul. O poveste de iubire
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 292
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-186-1
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Peter Carey
 • Traducere: Dana Crăciun

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact