Închide Close
Hotelul alb

Editura Humanitas Fiction

D.M. Thomas, Hotelul alb

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Hotelul alb, cel mai important roman al lui D.M. Thomas, tradus in peste 20 de tari, a fost nominalizat la Booker Prize in 1981 si distins, in anul aparitiei, cu Cheltenham Prize si PEN Silver Pen Award.

Lisa Erdman este o tanara care viseaza neincetat la dragoste si moarte. Fanteziile ei erotice si tablourile apocaliptice imaginate sunt consemnate de celebrul explorator al subconstientului, Sigmund Freud. Insa bolile mintii nu sunt si bolile sufletului. In fata unei lumi interioare insondabile, pe de o parte, si a mastii de fier a istoriei, pe de alta, psihanaliza ramane tacuta, iar singura voce care se aude este cea a fascinantei Lisa.

Despre D.M. Thomas
Donald Michael Thomas s-a nascut in 1935, in Cornwall, Marea Britanie. Studiaza literatura engleza la Oxford si apoi in Australia, devine profesor, dar renunta la cariera academica pentru a se dedica scrisului. Primul sau roman, Two Voices , apare in 1968. Este urmat de The Rock (1975), apoi de The Flute Player (1979), The White Hotel (Hotelul alb , 1981), Ararat (1983), Swallow (1984), Sphinx (1986), Summit (1988), Lying Together (1990), Flying into Love (1992), Pictures at an Exhibition (1993) si Eating Pavlova (Ultimul vis al lui Freud , 1994). Semneaza, de asemenea, volume de poezie (Orpheus in Hell - 1977, Dreaming in Bronze - 1981) si un volum autobiografic, intitulat Memoirs and Hallucinations (1986). Este un reputat traducator din lirica rusa - a publicat versiuni in limba engleza ale poeziilor lui Puskin si ale Annei Ahmatova - si autorul unui studiu despre Aleksandr Soljenitin.
Recenzii

"O carte remarcabila, plina de originalitate. Din cate stiu, nu exista un alt roman care sa-i semene prin tehnica sau idei. Este un roman unic." (Graham Greene)

"O carte cu tonuri de fuga si bocet, care impleteste sexualitatea, istoria, poezia, adevarul psihologic, fantezia si pofta nesatioasa de brutalitate in fisa de caz a Lisei Erdman, pacienta a lui Freud. Calatorind prin labirintul fiintei ei, cititorul e purtat intr-o odisee care ii ofera un refugiu in fata cosmarurilor secolului XX." (Sunday Times)

"Hotelul alb este cartea, acea carte mitica prin care in sfarsit oglinda ne vorbeste si ne putem intelege pe noi insine." (The New York Times Book Review)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Hotelul alb
 • An apariție: 2006
 • Ediție: I
 • Pagini: 274
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-1351-7
 • ISBN-10: 973-50-1351-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: D.M. Thomas
 • Traducere: Mircea Ivănescu

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact