Închide Close
In clipa mortii

Editura Humanitas Fiction

Jim Crace, In clipa mortii

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

"Cartea anului 2000" in topul New York Times, distinsa cu American National Book Critics Circle Award (2000), finalista a Whitbread Novel of the Year Prize (1999) si nominalizata la IMPAC Dublin Literary Award (2001)

Iubirea si moartea fac pereche buna intre dunele de sare de la Baritone Bay. Joseph si Celice, profesori de zoologie, isi joaca ultima carte a destinului in acelasi loc in care a inceput povestea lor de dragoste, in urma cu treizeci de ani. Golful cantator, personajul principal al romanului, devine un fel de Mare Inchizitor naturalist, relansand intrebari nelinistitoare. Ce urmeaza dupa moarte? In nici un caz vreun purgatoriu crestin, cu prezente angelice si imnuri in surdina. Ci sase zile "de gratie", un alt fel de Geneza, in care trupurile lui Joseph si Celice vor fi adjudecate dunelor sau iubirii -- indelung asteptate -- a unei fiice risipitoare.

Despre Jim Crace
Jim Crace s-a nascut in 1946 la Brocket Hall, Hertfordshire (Marea Britanie). Dupa absolvirea studiilor de literatura engleza, s-a angajat in Voluntary Service Overseas si a lucrat in Sudan si Botswana, concepand mai ales programe educative de televiziune, in calitate de membru al Tinerilor Socialisti, a participat la diverse campanii in favoarea dezarmarii nucleare si a decolonizarii. Dupa intoarcerea in tara, incepand din 1974, a publicat diverse povestiri si a scris piese radiofonice, colaborand ca jurnalist liber-profesionist la The Telegraph. Anul 1986 reprezinta momentul consacrarii sale, cand a obtinut Whitbread First Novei of the Year Award pentru romanul Continent. Au urmat The Gift of Stones (1988), Arcadia (1992), Signals of Distress (1994, premiat cu Royal Society of Literature's Winifred Holtby Memorial Prize), The Slow Digestions of the Night (1995). In 1997 a publicat romanul Quarantine, care a fost nominalizat pentru Booker Prize si i-a adus Whitbread Novel of the Year Award. Being Dead (1999), nominalizat in anul aparitiei sale pentru Whitbread Novel of the Year Award, a castigat in 2000 US National Books Critics Circle Fiction Award. Seria romanelor a continuat cu The Devil's Larder (2001), Six (2003) si The Pest House. Jim Crace a primit de asemenea E.M. Forster Award, Guardian Fiction Prize si GAP International Prize of Literature, iar cartile lui au fost traduse in peste douazeci de limbi.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: In clipa mortii
 • An apariție: 2006
 • Ediție: I
 • Pagini: 204
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-1482-3
 • ISBN-10: 973-50-1482-3
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jim Crace
 • Traducere: Radu Paraschivescu

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact