Închide Close
In ochii Luciei

Editura Humanitas Fiction

Arthur Japin, In ochii Luciei

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller international publicat in peste douazeci de tari si distins cu Premiul LibrisAmsterdam, 1758. Galathee, celebra curtezana al carei chip ramane mereu acoperit de un val, ii aprinde simturile cavalerului de Seingalt. Nobilul francez nu stie ca sub voalul brodat se ascunde Lucia, prima lui iubire, singura femeie care i-a frant inima. Iar Lucia, care l-a recunoscut in Seingalt pe Giacomo, primul ei iubit, nu isi inchipuie ca acesta va ramane in istorie drept unul dintre cei mai mari seducatori: Casanova. Canalele Venetiei si ale Amsterdamului devin scena unui ametitor joc al mastilor si sentimentelor, vanatorul ajunge vanat, iar viata lui Casanova este, pentru prima oara, condusa cu mana sigura de o femeie.

  Rodica Grigore, „Măştile seducţiei“ (Cultura, 17 ianuarie 2011)

Despre Arthur Japin

Arthur Japin s-a nascut in 1956 in Haarlem. Studiaza literatura olandeza la Universitatea din Amsterdam si arta dramatica la Amsterdam si la The Webber-Douglas Academy of Dramatic Arts din Londra. In primii ani de viata profesionala a fost actor de teatru, de film si televiziune, si chiar solist al Operei Regale Olandeze. Se dedica ulterior scrisului si semneaza romane, povestiri, piese de teatru si scenarii pentru filme de televiziune. Debuteaza in 1996 cu volumul de proza scurta Magonische verhalen (Povestiri magoniene). Ajunge celebru un an mai tarziu, cand ii apare romanul De zwarte met het witte hart (Negrul cu inima alba), care devine imediat bestseller in Olanda si ii aduce autorului Premiul Van der Hoogt (1998) si Premiul ECI (1999). In 1998 Arthur Japin publica o culegere de povestiri, De vierde wand (Al patrulea perete), urmata in 2002 de romanul De droom van de leeuw (Visul leului) si in 2003 de bestsellerul In ochii Luciei (Een schitterend gebrek), pentru care a fost recompensat cu prestigiosul Premiu pentru Literatura Libris. In 2006, publica romanul De grote wereld (Lumea larga), iar in 2007, De overgave (Capitularea). Opera lui Arthur Japin a fost tradusa in peste douazeci de tari.

Recenzii

"In ochii Luciei este un roman despre natura iubirii si, in acelasi timp, marturia unei femei care nu doar supravietuieste unor lovituri crude ale sortii, ci triumfa asupra destinului." (Washington Post)

"A privi lumea prin ochii Luciei inseamna sa-i descoperi nenumaratele minuni si primejdii care oamenilor obisnuiti le scapa." (Paulo Coelho)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: In ochii Luciei
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 248
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-282-0
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Arthur Japin
 • Traducere: Andrei Anastasescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact