Închide Close
Interpretarea crimei

Editura Humanitas Fiction

Jed Rubenfeld, Interpretarea crimei

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Nr. 1 in Marea Britanie, bestseller Wall Street si Los Angeles Times

In 1909, Sigmund Freud, insotit de discipolul si rivalul Carl Jung, face prima si ultima vizita in Statele Unite. O vizita care lasa urme adanci: mai tarziu, Freud va spune ca aceasta calatorie l-a traumatizat, ii va numi pe americani "salbatici". Povestea incepe in seara fierbinte de august cand Freud ajunge la New York. In In Manhattan, intr-un apartament de lux, este gasit cadavrul mutilat al unei femei. A doua zi, alta tanara, frumoasa Nora Acton, scapa in mod miraculos din mainile aceluiasi asasin, dar nu-si aminteste nimic. Doctorul Stratham Young, unul dintre cei mai infocati sustinatori ai lui Freud in Statele Unite, il atrage pe maestru in ancheta, dar curand se pomeneste el insusi prizonier in labirintul unui mister tot mai complicat, implicat in conflictul dintre Freud si Jung, dominat de o incantatoare pacienta si uimit sa constate ca propria sa teorie despre motivatiile lui Hamlet este gresita. In acest roman spectaculos, New Yorkul inceputului de secol XX este la fel de fascinant ca dulelul dintre psihanalist si mintea omeneasca este. O metropola care se ridica din propriile ei vise si cosmaruri, in care primii zgarie-nori si saloanele stralucitoare ale milionarilor coexista cu bordelurile oribile si cu pivnitele inecate in fum de opiu din Chinatown.

Despre Jed Rubenfeld

In prezent profesor la Universitatea Yale, Jed Rubenfeld este unul dintre cei mai reputati specialisti americani in dreptul constitutional. A studiat filozofia la Princeton si dreptul la Harvard, iar subiectul primei sale lucrari de diploma a fost nimeni altul decat Sigmund Freud. In 1980-1982 a luat lectii de actorie la celebra Juilliard School, unde a facut o pasiune pentru Shakespeare. A citit sute de articole si carti despre istoria fascinanta a New Yorkului. Toate aceste experiente au fost topite cu maiestrie in creuzetul romanului Interpretarea crimei (The Interpretation of Murder, 2006), un bestseller international tradus in peste cincisprezece limbi.

Recenzii

"Amesteca perfect fictiunea cu realitatea... Intriga inteligenta si sinuoasa creeaza un teren propice pentru interpretarea lumii dupa Freud." (Booklist)

"Iata o carte pe care o veti lasa jos doar pentru a va gandi mai mult la ea." (Matthew Pearl, autorul romanului Clubul Dante)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Interpretarea crimei
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 432
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-180-9
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jed Rubenfeld
 • Traducere: Radu Vancu

Noi apariții

Author Spotlight

Romain Gary

pagina autorului

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scenarist, ROMAIN GARY, pe numele adevărat Roman Kacew, s-a născut pe 8 mai 1914 la Vilnius într-o familie evreiască și a crescut la Varșovia, unde mama sa l-a botezat catolic. În 1928 s-a stabilit în Franța. A studiat Dreptul la Aix-en-Provence și Paris.

Evenimente

20 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Viitorul amintirilor de Italo Svevo

13 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Conacul Slade de David Mitchell

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact