Închide Close
Marti cu Morrie

Editura Humanitas Fiction

Mitch Albom, Marti cu Morrie

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller international, vandut in peste 5 milioane de exemplare, publicat in peste 35 de tari si tradus in peste 30 de limbi, romanul Marti cu Morrie a fost ecranizat pentru televiziune in 1999, avandu-i ca protagonisti pe Jack Lemmon, aflat la ultimul sau rol, si Hank Azaria. Filmul a fost distins cu 4 premii Emmy si a primit o nominalizare la Golden Globe.

"M-am indragostit de cartea aceasta. Le-am spus tuturor prietenilor: Cititi-o neaparat! Mitch Albom a primit o minunata lectie de viata de la profesorul Morrie Schwartz si acum ne ofera sansa de a participa si noi la cursul lui. O poveste dezarmant de sincera a carei stralucire si caldura va va insoti toata viata." (Amy Tan)

Despre Mitch Albom
MITCH ALBOM (n. 1958, Passaic, New Jersey), cunoscut romancier, comentator sportiv (Detroit Free Press), jurnalist de radio (ABC) si de televiziune („Sports Reporters“ de la ESPN) american, a absolvit sociologia la Brandeis University si a obtinut un MBA la Columbia University. Este autorul a opt romane: Live Albom I (1987), Bo: Bo Schembechler (1989), Live Albom II (1990), Live Albom III (1992), Fab Five: Basketball, Trash Talk, the American Dream (1993), Live Albom IV (1995), Tuesdays with Morrie: An Old Man, a Young Man, and Life's Greatest Lesson (1997), The Five People You Meet in Heaven (Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai (2003). Celebritatea i-a fost adusa de Tuesdays with Morrie, roman bazat pe conversatiile avute cu un fost profesor de la Brandeis, suferind de scleroza. Albom reconstituie emotionantul portret al unui adevarat mentor, fericit si senin in asteptarea mortii, de la care invata cum trebuie traita viata. Cartea s-a vandut in 5 milioane de exemplare, a fost ecranizata pentru televiziune si adaptata pentru teatru, publicata in 36 de tari si tradusa in 31 de limbi. Intr-un registru similar, Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai ne convinge ca evenimentele mai mult sau mai putin importante ale vietii noastre nu sunt intamplatoare, ci apartin unei vaste retele de existente interconectate, in care povestile individuale se suprapun, iar sacrificiile, loialitatea si dragostea afecteaza destinele celor din jur.
Recenzii

"Romanul lui Mitch Albom este un dar oferit lumii intregi." (Philadelphia. Inquirer)

"Marti cu Morrie e povestea superba a unui scriitor care descopera viata in urma mortii unui prieten." (Tampa Tribune)

"O carte extraordinara, o poveste care iti merge la inima spusa de un scriitor cu un suflet imens." (Los Angeles Times)

"Uneori, daca o sa va uitati cu atentie in jur, o sa vedeti ca printre noi traiesc ingeri. Numai un om -- mai bine zis, un sfant -- ca Morrie Schwartz poate sa-si transforme moartea iminenta intr-o lectie de viata pentru noi toti." (Jeff Daniels)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Marti cu Morrie
 • An apariție: 2006
 • Ediție: I
 • Pagini: 210
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-1352-5
 • ISBN-10: 973-50-1352-5
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Mitch Albom
 • Traducere: Alina Chiriac

Noi apariții

Author Spotlight

Maja Lunde

pagina autorului

MAJA LUNDE este una dintre cele mai importante voci ale literaturii norvegiene actuale, ale cărei cărți s-au vândut în lume în peste trei milioane de exemplare. S-a născut în 1975 și a crescut la Oslo, unde locuiește și în prezent cu soțul ei și cei trei copii. A studiat la Universitatea din Oslo mai întâi literatura și psihologia, apoi și-a luat masteratul în media și comunicare, cu specializare în istoria filmului.

Evenimente

28 octombrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Istoria apelor de Maja Lunde

7 octombrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Doamna Nobel de Lisa Strømme

23 septembrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Pastoralia de George Saunders

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact