Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Daniel Kehlmann, Masurarea lumii

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Editia originala a bestsellerului Masurarea lumii a atins tirajul de 1 000 000 de exemplare, mentinandu-se timp de 35 de saptamani pe primul loc in topul vanzarilor din Germania, iar cartea a fost tradusa in 37 de tari. Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, doi tineri germani si-au pus in gand sa masoare lumea. Unul dintre ei, Alexander von Humboldt, infrunta pericolele -- strabate jungla si stepele, navigheaza pe fluviul Orinoco, gusta otrava, numara paduchi, se taraste prin grote, escaladeaza vulcani, are de-a face cu monstri marini si canibali. Celalalt, matematicianul si astronomul Carl Friedrich Gauss -- care, desi nu concepe viata fara femei, sare din pat in noaptea nuntii ca sa-si noteze o formula --, o tine una si buna, fara sa se clinteasca din Gotingenul de bastina, cum ca spatiul ar fi curb. Batrani, celebri si un pic nastrusnici, cei doi se intalnesc in 1828 la Berlin. Dar nici nu coboara bine Gauss din trasura sa, si amandoi se ratacesc in labirintul politicii germane de dupa caderea lui Napoleon. Un roman filozofic de aventuri, ale carui forta si stralucire sunt de-a dreptul nemaiintalnite.

Despre Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann s-a născut la München, în 1975. Este fiul cineastului Michael Kehlmann. În 1981 se mută împreună cu familia la Viena, unde va studia filozofia şi literele. După încheierea studiilor, se dedică literaturii. În 1997 îi apare primul roman, intitulat Beerholms Vorstellung. Îi urmează volumul de povestiri Unter der Sonne (1998), romanele Mahlers Zeit (1999) şi Der fernste Ort (2001), Din 2001, ţine prelegeri de poetică la universităţile din Mainz, Wiesbaden şi Göttingen. Cel de-al patrulea roman al lui Kehlmann, Eu şi Kaminski (Ich und Kaminski, 2003), bestseller publicat până în prezent în peste douăzeci de ţări, îi aduce recunoaşterea internaţională. În 2005 îi apar culegerea de eseuri Wo ist Carlos Montúfar? şi romanul Măsurarea lumii (Die Vermessung der Welt; Humanitas, 2007), vândut în aproape două milioane de exemplare numai în spaţiul de limbă germană şi tradus în patruzeci de ţări. Kehlmann publică periodic eseuri şi recenzii în numeroase ziare şi reviste din Germania. Este membru al Academiei de ştiinţe şi literatură din Mainz. Cel mai recent roman al său, Rhum (2009) este excelent primit de public şi de critica literară, fiind deja bestseller în Germania. Printre numeroasele premii şi distincţii literare primit de Kehlmann se numără: Premiul Candide (2005), Premiul pentru literatură al Fundaţiei Konrad Adenauer (2006), Premiul Heinrich von Kleist (2006), Premiul Welt (2007) şi Premiul Thomas Mann (2008).

foto © Sven Paustian

Recenzii

"Soarta lui Kehlmann este sa devina marele prozator german pe care lumea renuntase sa-l mai astepte." (The Telegraph)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Masurarea lumii
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 244
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1784-2
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Daniel Kehlmann
 • Traducere: Corina Bernic

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact