Închide Close
Michelangelo Electric

Editura Humanitas Fiction

Sarah Hall, Michelangelo Electric

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Michelangelo electric, un roman captivant si neconventional, s-a numarat printre finalistele prestigiosului Booker Prize pentru 2004.

Povestea incepe in 1910, in Morecambe, un orasel englez de coasta, unde micul Cy, orfan de tata, creste in hotelul pentru tuberculosi al mamei sale, invatand sa priveasca spectacolul suferintei in toata cruzimea lui. In adolescenta, Cy devine ucenicul lui Eliot Riley, personaj bizar si fascinant de la care deprinde arta tatuajului. Dupa moartea mamei si a maestrului sau, tanarul pleaca in America si isi gaseste locul in lumea nebuna din Coney Island. Ca orice artist, Cy cauta sa cunoasca extremele bucuriei si durerii omenesti, pentru a le talmaci apoi in forme si culori cu care decoreaza trupurile celor doritori sa-si aiba povestea vietii intiparita-n carne. In mijlocul acestui carnaval decadent, Cy isi gaseste muza: pe fascinanta si misterioasa Grace, o artista de circ din Europa de Est, iar neobisnuita lor poveste de dragoste creste pe masura ce Cy ii acopera trupul cu o suta noua ochi de cerneala - semnul unui atent observator al lumii launtrice si inconjuratoare.

Despre Sarah Hall
Recenzii

"Scris cu verva si rafinament, amintindu-ne de multe ori de senzualitatea descrierilor lui Kerouac sau D.H. Lawrence, Michelangelo electric ne convinge ca Sarah Hall este una dintre cele mai puternice voci ale generatiei sale." (The Washington Post)

"Sarah Hall stie cand sa socheze: eroul cartii strabate un drum sinuos, in care vocatia lui artistica, aproape ascetica, si chemarile carnii se impletesc chiar in rezultatul muncii sale -- tatuajul perfect." (The Guardian)

"Torential ca un fluviu navalnic, Michelangelo electric le ofera cititorilor placeri maetitoare." (The Times)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Michelangelo Electric
 • An apariție: 2006
 • Ediție: I
 • Pagini: 340
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1284-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Sarah Hall
 • Traducere: Sanda Aronescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact