Închide Close
Miezul noptii in gradina binelui si a raului

Editura Humanitas Fiction

John Berendt, Miezul noptii in gradina binelui si a raului

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Miezul noptii in gradina binelui si a raului a ramas mai bine de patru ani pe lista de bestselleruri a New York Times, a fost tradus in peste douazeci si cinci de tari, s-a vandut in mai bine de 2,5 milioane de exemplare, a fost nominalizat pe lista scurta la Pulitzer Prize, a castigat Southern Book Award si a fost ecranizat in regia lui Clint Eastwood, cu Kevin Spacey, Jude Law si John Cusack in rolurile principale. Savannah, Statele Unite. Trei impuscaturi spulbera linistea unei dimineti cetoase de mai. Crima pasionala sau legitima aparare? Vreme de aproape un deceniu zgomotul exploziilor reverbereaza in mintile iscoditoare ale locuitorilor si intrebari nerostite intarzie sa-si afle raspunsul. Poate doar vrajitoarea Minerva stie sa dezlege misterul, insa, in batranul Sud, adevarul nu se rosteste niciodata cu voce tare.

Despre John Berendt
John Berendt s-a nascut in 1939 la Syracuse, New York, si a studiat la Harvard University. In 1961, s-a mutat in New York pentru a urma o cariera in domeniul publicistic. Dupa ce a scris o vreme scenarii pentru bine-cunoscutii realizatori de televiziune David Frost si Dick Cavett, s-a angajat redactor la New York Magazine, unde a ramas din 1977 pana in 1979, iar intre 1982 si 1994 a avut un editorial lunar in Esquire. Berendt a calatorit pentru prima oara in Savannah la inceputul anilor '80 si a fost atat de fascinat de viata din Sud si de apetenta locuitorilor pentru barfa morbida, incat a ajuns sa petreaca mai mult timp aici decat la New York. Cartea Miezul noptii in gradina binelui si a raului (Midnight in the Garden of Good and Evil), publicata in 1994, a ramas 216 saptamani consecutiv pe lista de bestselleruri a New York Times si i-a adus lui Berendt notorietatea, consacrandu-l drept una dintre cele mai originale voci ale literelor americane. Cel mai recent roman al autorului, The City of Falling Angels, a aparut in toamna anului 2005 si s-a bucurat de mare succes la public.
Recenzii

"Una dintre cele mai neobisnuite, mai puternice si mai bune carti scrise vreodata." (The Washington Post Book World)

"O poveste atat de captivanta, incat te tine cu sufletul la gura de la prima pana la ultima pagina." (Booklist)

"O calatorie fascinanta in lumea plina de taine a Sudului american." (Publishers Weekly)

"John Berendt e un scriitor atat de abil, incat nu incetezi sa te intrebi nici o clipa unde se sfarseste adevarul si unde incepe fictiunea." (Library Journal)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Miezul noptii in gradina binelui si a raului
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 444
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1766-8
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: John Berendt
 • Traducere: Iulian Cananau

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact