Închide Close
Nebunul păsărilor

Editura Humanitas Fiction

Care Santos, Nebunul păsărilor

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Cel mai nou roman al lui Care Santos ne poartă în inima New Yorkului fermecător din a doua jumătate a secolului XIX când orașul cunoaște efervescența construcțiilor îndrăznețe și a celor mai înalte visuri.

 

Captivantă și cuceritoare printr-o bogăție a detaliilor care împletesc firele unei povești care nu s-a mai scris niciodată până acum, istoria uluitoare a lui Eugene Schiffelin, naturalist amator, excentric și bogat, inspiră în prezent cititorii de pretutindeni pentru a îndrăzni să-și împlinească orice vis. Pe cerul din New York, protagonistul visează să vadă, așa cum sperase cândva Martha, sora mult iubită, păsările pe care William Shakespeare le-a menționat în piesele sale. Personaje pline de curaj se vor înhăma la un drum deloc ușor pentru a transforma această ultimă dorință în realitate. Rezultatul final e o fabulă exemplară despre condiția umană, puterea iubirii, povara pierderii, dar și despre consecințele devastatoare pe care le pot avea uneori gesturile născute din cele mai bune intenții. Romanul lui Care Santos invită nu doar la a ne trăi viețile cu mai mult curaj, ci și la a găsi frumusețea în tot ceea ce ne înconjoară. 

Despre Care Santos

CARE SANTOS s-a născut în 1970, în orașul Mataró din apropierea Barcelonei. A studiat mai întâi dreptul, apoi filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona. Și-a început cariera jurnalistică la Diari de Barcelona, lucrând ulterior în redacțiile cotidienelor ABC și El Mundo. În prezent, este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo și coordonează site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. A debutat în 1995 cu volumul Cuentos cítricos. E autoarea a numeroase romane și volume de proză scurtă, a două volume de poezii, precum și a multe cărți pentru copii și adolescenți, pentru care a primit o serie de premii importante: Ciudad de Alcalá, Ana María Matute, Alfonso Cossío, Gran Angular, Edebé, Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil. Printre volumele publicate de Care Santos se numără Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (El mejor lugar del mundo es aquí mismo, 2008, roman semnat împreună cu Francesc Miralles; Humanitas Fiction, 2017), Încăperi ferecate (Habitaciones cerradas, 2011; Humanitas Fiction, 2013), Aerul pe care îl respiri (El aire que respires, 2013; Humanitas Fiction, 2014). În 2014, Care Santos publică romanul Poftă de ciocolată (Desig de xocolata), devenit bestseller și recompensat cu Premiul Ramon Llull, iar în 2015, romanul Diamant blau. Bestsellerul Jumătate de viață (Media vida; Humanitas Fiction, 2018) apare mai întâi în castiliană în 2017, fiind distins cu Premiul Nadal. În 2018 publică, în catalană și castiliană, un nou roman de succes, Tot binele și tot răul (Tot el bé e tot el mal; Humanitas Fiction, 2019), urmat în 2020 de Voi merge pe urmele pașilor tăi (Seguiré els teus passos; Humanitas Fiction, 2021) și, în 2023, de Nebunul păsărilor (El boig dels ocells; Humanitas Fiction, 2024). . Opera lui Care Santos este tradusă în peste 20 de țări. | www.caresantos.com

 

Recenzii

„O istorie unică pe care nu a mai povestit-o nimeni.“ — Elindependiente.com

 

„Dacă ați citit-o pe Care Santos, vă veți bucura să vă reîntâlniți cu poveștile sale.“  —  Cargadaconlibros.com

 

„Câștigătoarea Premiului Nadal, cel mai longeviv din limba spaniolă!“ —  Elperiodico.com

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Nebunul păsărilor
  • An apariție: 2024
  • Ediție: I
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-606-097-458-1
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Care Santos

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact