Închide Close
Opt milioane de feluri de-a muri

Editura Humanitas Fiction

Lawrence Block, Opt milioane de feluri de-a muri

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Bestseller New York Times, Premiul Shamus Matt Scudder. Uneori detectiv particular. De obicei abonat al barurilor din Manhattan. In comparatie cu tortura insuportabila a abstinentei de la whisky, a ramane in viata pare floare la ureche. Dar niciodata nu e atat de simplu. N-a fost simplu pentru Kim, prostituata care voia sa renunte la meserie si a fost ucisa. Nu e simplu nici pentru pestele ei, Chance, care crede ca un fost politist alcoolic va reusi sa-l gaseasca pe criminal. Si nici pentru Matt Scudder, care incearca sa supravietuiasca intr-un oras unde toti se pricep cel mai bine sa moara. Lawrence Block, comparat nu o data cu Raymond Chandler si John D. MacDonald, a castigat saisprezece premii pe trei continente, iar cartile sale au fost traduse in peste treizeci de limbi. Matt Scudder este unul dintre cei mai interesanti detectivi particulari din literatura actuala.

Despre Lawrence Block
LAWRENCE BLOCK (n. 1938 la Buffalo, New York) poate fi prezentat in numai cateva randuri. Nici nu ar fi nevoie de mai multe. A castigat patru premii Edgar, patru Shamus, un Nero Wolfe, un Philip Marlowe, un Life Achievement (toate in SUA), doua Maltese Falcon (Japonia), un Cartier Diamond Dagger (Marea Britanie), doua Societe 813 si titlul de Grand Maitre du Roman Noir (Franta). A fost tradus in peste treizeci de limbi. Trei dintre cartile sale au fost ecranizate. A fost comparat nu o data cu Raymond Chandler, Dashiell Hammett sau John D. MacDonald. Cele saisprezece romane care alcatuiesc seria "Matt Scudder" sunt nucleul dur al operei lui Block si i-au adus, de altfel, cele mai multe premii.
Recenzii

"Lawrence Block este un etalon in literatura politista, iar romanele cu Matt Scudder sunt printre cele mai reusite din acest secol." (Jonathan Kellerman)

"Doar mana sigura a unui profesionist lucid ca Lawrence Block poate lua pulsul New Yorkului fara sa greseasca." (The New York Times Book Review)

"Block a reusit sa aduca ceva nou si remarcabil in romanul cu detectivi particulari." (The Wall Street Journal)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Opt milioane de feluri de-a muri
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 336
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-210-3
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Lawrence Block
 • Traducere: Radu Vancu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact