Închide Close
Prietenul meu Leonard

Editura Humanitas Fiction

James Frey, Prietenul meu Leonard

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Cartile lui James Frey au fost traduse in peste treizeci de tari. Eliberat din infernul dezintoxicarii, tanarul James are de parcurs purgatoriul inchisorii. Ce il asteapta insa dupa eliberare? In nici un caz paradisul. Are 24 de ani, cazier si corpul distrus de alcool si droguri. Va putea James sa reinvete gesturile cotidiene ce definesc "normalitatea"? Cine ii va oferi sprijin? Lilly, fosta prostituata dependenta de crack care i-a fost alaturi la dezintoxicare? Familia? O noua iubire? Sau Leonard, mafiotul care face echilibristica pe linia subtire dintre bine si rau?

Despre James Frey
James Frey s-a nascut in Cleveland, Ohio, in 1969. Si-a petrecut copilaria in Ohio si Michigan si a locuit apoi pe rand la Boston, Wrightsville Beach, São Paolo, Londra, Paris, Chicago si Los Angeles. A terminat liceul in 1988, continuandu-si studiile la Denison University si Art Institute of Chicago. A lucrat ca scenarist, regizor si producator la Los Angeles, unde a devenit dealer si consumator de droguri. In 2000, si-a ipotecat casa pentru a putea petrece un an scriind O mie de farame (A Million Little Pieces), roman autobiografic publicat in 2003. La aparitia sa in America O mie de farame a provocat un scandal de proportii. Tanarul autor prezentase cartea drept o autobiografie -- o anatomie fidela a perioadei sale de alcoolism si dependenta de droguri --, insa un numar de cititori si medici specialisti in dezintoxicare l-au acuzat de denaturarea faptelor, lucru ce ar fi putut avea importante consecinte sociale. Cartea lui James Frey ramane insa protejata de umbrela fictiunii, care ii acorda dreptul de a expune cititorului o mie de adevaruri subiective. Cel de-al doilea roman al sau, My Friend Leonard -- prezent timp de mai multe saptamani pe lista de bestselleruri a New York Times --, continuarea povestii emotionante din O mie de farame, a aparut in 2004 si va fi publicat in curand in colectia "Raftul Denisei".
Recenzii

"Un nou tur de forta al lui James Frey, un maraton al emotiilor care incepe intre zidurile cenusii ale unei inchisori districtuale, continua intr-un Chicago mohorat si in Los Angelesul tuturor posibilitatilor. Proza electrizanta a lui James Frey este un elogiu adus prieteniei." (Publishers Weekly)

"Prin Leonard, descoperim cea mai neconventionala figura paterna din literatura. Gangsterul dependent de cocaina care l-a ajutat pe James sa reziste in clinica de dezintoxicare ii ofera acum tanarului debusolat puterea de a spera." (Barnes and Noble)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Prietenul meu Leonard
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 380
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-232-5
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: James Frey
 • Traducere: Alina Savin

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact