Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Jeanne Kalogridis, Regina diavolului

Roman despre Caterina de Medici

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Frescă istorică somptuoasă şi captivantă, romanul Regina diavolului proiectează, dintr-o nouă perspectivă, un portret complex, nuanţat, în clarobscur al uneia dintre marile suverane ale Franţei.

Istoria o judecă aspru pe Caterina de Medici: o regină a Franţei adeptă a magiei negre, ale cărei mâini sunt pătate de sângele vărsat în masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Romanul lui Jeanne Kalogridis ne arată însă o altă Caterina: o tânără inteligentă pe care rangul, numele şi averea o destinau unei „căsătorii de stat“. Demnă de numele familiei sale, care a dat Europei Renaşterii conducători şi papi, Caterina refuză, pentru a-şi apăra soţul şi apoi fiii, să rămână un simplu pion în jocul politic al bărbaţilor. Va fi nevoită să preia frâiele puterii şi să le păstreze, cu orice preţ.

  Elisabeta Lăsconi, „Regina diabolică“ (Ziarul de Duminică, iulie 2013)

Despre Jeanne Kalogridis

JEANNE KALOGRIDIS, pe numele ei adevărat J.M. Dillard, s-a născut în 1954 în Tampa, Florida. Studiază limba rusă la Universitatea din Florida, apoi obţine un masterat în lingvistică. După absolvire, predă timp de opt ani engleza la American University, în Washington D.C., iar apoi se mută pe Coasta de Vest, în California, dedicându-se în exclusivitate scrisului. Semnează cu numele J.M. Dillard o serie de romane fantasy şi science fiction (în principal în seria de cărţi Star Trek), dar alege pseudonimul Jeanne Kalogridis pentru a-şi publica romanele istorice care îi vor aduce succesul internaţional: ciclul „The Diaries of the Family Dracul" – Covenant with the Vampire (1995), Children of the Vampire (1996), Lord of the Vampires (1997) –, The Burning Times (1997), The Borgia Bride (2005), Eu, Mona Lisa (I, Mona Lisa, 2006), The Devil's Queen (2009), The Scarlet Contessa: A Novel of the Italian Renaissance (2010).

Recenzii

„Jeanne Kalogridis redă magistral atmosfera de intrigă periculoasă şi aventură galantă care domnea la curţile regale în vremea Renaşterii.“ (Publishers Weekly)

„Jeanne Kalogridis îi dă o faţă umană acestei femei diabolice şi adaugă datelor istorice reale şi întâmplărilor imaginate un ingredient mistic: prietenia Caterinei cu fascinantul astrolog Cosimo Ruggieri, ale cărui legături cu lumea de dincolo influenţează destinul reginei.“ (Booklist)

„Un roman energic, dinamic despre o femeie care a fost în acelaşi timp puternică şi lipsită de putere în viaţa ei de zi cu zi...Scris foarte atractiv şi având în spate o documentaţie impecabilă, Regina diavolului este un gigant de roman despre o femeie-gigant.“ (Romance Reviews Today)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Regina diavolului
 • Subtitlu: Roman despre Caterina de Medici
 • An apariție: 2013
 • Ediție: I
 • Pagini: 472
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-564-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jeanne Kalogridis
 • Traducere: Anca Dan

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact