Închide Close
Toate familiile sunt psihotice

Editura Humanitas Fiction

Douglas Coupland, Toate familiile sunt psihotice

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Debutand fulminant in 1991 cu Generation X: Tales from an Accelerated Culture, care a devenit imediat carte-cult, Douglas Coupland publica ulterior unsprezece romane la fel de nonconformiste. Toate familiile sunt psihotice -- saga unei familii americane "tipice" -- va face subiectul unei productii hollywoodiene ce va lansa in anul 2009.

Divort, SIDA, droguri, scrisori anonime, schimburi de focuri, santaj... Sub bagheta magica a lui Coupland comedia burlesca devine epopee moderna, o satira irezistibila a epocii noastre, ilustrata prin incursiunea in viata unei familii americane. Parintii si fratii lui Sarah Drummond se reunesc in Florida ca sa asiste la lansarea unei nave spatiale pe care aceasta urmeaza sa se imbarce. De-a lungul calatoriei epopeice, toate secretele familiei Drummond ies la iveala si cititorul este purtat, printre hohote de ras si plans, printr-o Florida cu atat mai fascinanta cu cat este infatisata dincolo de culorile ei stralucitoare. Foto coperta: CORBIS/PHOTOLAND

Despre Douglas Coupland

DOUGLAS COUPLAND s-a născut în 1961, din părinţi canadieni, într-o bază NATO din Germania de Vest. Cariera şi studiile îi vor fi la fel de cosmopolite. Urmează cursurile Emily Carr Institute of Art and Design, Hokkaido College of Art and Design, Istituto Europeo di Design şi Japan American Institute of Management Science. Debutează ca jurnalist de afaceri, dar abandonează această ocupaţie în favoarea literaturii, artelor plastice (mai ales a sculpturii) şi a designului. Debutează fulminant în 1991, cu Generation X: Tales for an Accelerated Culture, carte-cult datorită căreia Coupland va fi comparat cu Kerouac şi Salinger. După Generation X, Coupland publică o serie de romane - printre care Shampoo Planet (1992), Life After God (1993), Microserfs (1995), Tânără în comă (Girlfriend in a Coma, 1997), Miss Wyoming (1999), Hey Nostradamus (2003), jPod (2006), The Gum Thief (2007), Generation A (2009), Player One (2010) - care se bucură de succes de critică şi de public. | www.coupland.com

Recenzii

"Douglas Coupland se aventureaza dincolo de satira care i-a devenit emblematica ca sa scrie o adevarata farsa... Cel mai bun roman al lui Coupland de pana acum." (LA Weekly)

"Toti cei care au o familie ciudata -- cu alte cuvinte, toti cei care au o familie -- vor rade in cunostinta de cauza." (People)

"O carte extraordinara, pe ale carei personaje nu poti sa nu le iubesti." (Whoopi Goldberg)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Toate familiile sunt psihotice
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 302
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-197-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Douglas Coupland
 • Traducere: Iulia Gorzo

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact