Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Jonathan Safran Foer, Totul este iluminat

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Roman tradus in treizeci si doua de tari, distins cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award si New York Public Library Young Lions Prize. In anul 2005 a fost ecranizat in regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood in rolul principal.

Un tânăr, Jonathan Safran Foer, ajunge în Ucraina, călăuzit de o fotografie de familie îngălbenită. El se află în căutarea femeii care, cu cincizeci de ani în urmă, l-a salvat pe bunicul lui de naziști. În periplul său este însoțit de tânărul Alex, ghidul ucrainean a cărui engleză stâlcită stârnește hohote de râs. Alături de bunicul acestuia, hăituit de amintirile războiului, și de cățeaua Sammy Davis Jr., Jonathan parcurge un traseu inițiatic la capătul căruia îl așteaptă un secret teribil.

Despre Jonathan Safran Foer

JONATHAN SAFRAN FOER s-a născut în 1977, la Washington, D.C. Studiază literatura şi filozofia la Princeton University, unde ia mai multe premii de creative writing şi este remarcat de scriitoarea Joyce Carol Oates, iar în 2000 i se acordă premiul Zoetrope. Publică povestiri în reviste prestigioase ca Paris Review, Conjunctions, The New York Times şi The New Yorker. Este editorul antologiei de succes A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry Inspired by the Works of Joseph Cornell, un bestseller pe lista Boston Globe. În 1999 pleaca în Ucraina pentru a face cercetări asupra biografiei bunicului său, călătorie care îi inspiră romanul de debut, Totul e iluminat (Everything is Illuminated, 2002), premiat cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award şi ecranizat în 2005, în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal. Al doilea roman al său, Extrem de tare și incredibil de aproape (Extremely Loud and Incredibly Close, 2005; Humanitas Fiction, 2007, 2012), se bucură de același succes, fiind ecranizat în 2011, în regia lui Stephen Daldry, cu Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock și Max von Sydow. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și a primit Premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs. În 2009 Jonathan Safran Foer publică o nouă carte, de non-fiction, Eating Animals, despre semnificațiile culturale ale mâncării și noul curent vegan. În 2010 îi apare volumul Tree of Codes, carte și obiect de artă totodată, realizat prin tăierea și reîmbinarea unor cuvinte din povestirea Strada Crocodililor (versiunea engleză) de Bruno Schulz. Romanul Iată-mă (Here I Am; Humanitas Fiction, 2017) vede lumina tiparului în 2016, devenind imediat bestseller New York Times. Romanele lui Jonathan Safran Foer sunt traduse în peste 35 de limbi. | www.jonathansafranfoer.com

Recenzii

„Ar trebui să dați uitării tot ce ați citit despre acest roman. Căci veți citi că Totul este iluminat e o adevărată capodoperă, că Jonathan Safran Foer, la numai douazeci și patru de ani, și-a câștigat locul printre autorii de primă mână, scriind o carte cu totul nouă și originală, care a schimbat însăși noțiunea de roman. Nu veți crede nimic din toate astea și, prin urmare, veți hotărî să nu citiți cartea. Ceea ce ar fi un dezastru, pentru că fiecare cuvânt de mai sus este adevărat." (London Times)

„Unul dintre cele mai impresionante debuturi din ultimii ani. Vă va câștiga admirația și vă va sfâșia inimile.“ (Joyce Carol Oates)

„Spectaculos și inteligent. M-a făcut să râd în hohote." (Susan Sontag)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Totul este iluminat
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 364
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-188-5
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jonathan Safran Foer
 • Traducere: Fraga Cusin

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact