Închide Close
Ultimul cabalist din Lisabona

Editura Humanitas Fiction

Richard Zimler, Ultimul cabalist din Lisabona

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller international tradus in peste 20 de tari

Lisabona anului 1506 este zguduita de violente. Evreii sunt haituiti si ucisi, fiind responsabili de seceta crunta si de epidemia de ciuma ce face ravagii in Portugalia. Trupul neinsufletit al lui Abraham Zarco este gasit alaturi de cadavrul unei tinere necunoscute, in pivnita familiei, locul unde sunt ascunse manuscrise pretioase, iar cea mai importanta carte, cea in care personajele biblice au chipurile prietenilor si rudelor lui Abraham, a disparut. Contine oare acest manuscris sfant cheia misterului? Sa fie chipul ucigasului zugravit in paginile impodobite cu miniaturi? Berechia, nepotul invatatului Abraham, isi va pune viata in primejdie incercand sa dezlege enigma.

Despre Richard Zimler
RICHARD ZIMLER s-a nascut la New York, in 1956. Dupa studii de religie comparata si de jurnalism, lucreaza timp de opt ani in presa, la San Francisco. Isi descopera vocatia de scriitor la treizeci de ani si incepe sa publice povestiri in revistele London Magazine, Sunk Island Review, Panurge, Margin si The James White Review. In 1990, se stabileste in Portugalia si preda cursuri de jurnalism la Universitatea din Porto. Este autorul a numeroase povestiri, precum si a cinci romane, care au devenit bestselleruri internationale: The Last Kabbalist of Lisbon (Ultimul cabalist din Lisabona -- 1996), Unholy Ghosts (1996), The Angelic Darkness (1998), Hunting Midnight (2003) si Searching for Sana (2005), nominalizat in 2007 la International IMPAC Dublin Literary Award.
Recenzii

"Zimmler este un scriitor erudit si plin de imaginatie, un Umberto Eco american." (The Spectator)

"O carte fascinanta, cu o intriga debordand de suspans si neprevazut." (Elle)

"Ultimul cabalist din Lisabona este in acelasi timp un roman de atmosfera si o poveste captivanta." (The Wall Street Journal)

"O aventura plina de culoare care dezvaluie secrete de familie si taine ale istoriei." (Kirkus Reviews)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Ultimul cabalist din Lisabona
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 428
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1681-4
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Richard Zimler
 • Traducere: Horia Florian Popescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact