Închide Close
Umbra lui Poe

Editura Humanitas Fiction

Matthew Pearl, Umbra lui Poe

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Bestseller New York Times, Wall Street Journal si Publishers Weekly

Baltimore, 9 octombrie 1849. Tanarul avocat Quentin Clark asista intamplator la o modesta ceremonie funerara. Cortegiul este format din cateva persoane. Slujba dureaza doar trei minute. Mormantul nu are cruce. Uimitor, defunctul este chiar idolul lui Quentin, scriitorul Edgar Allan Poe. Inmormantarea lui nedemna de un geniu reflecta parerea unanima a contemporanilor: publicul, presa, pana si rudele il considera un scriitor de mana a doua cazut in patima rusinoasa a bauturii. Doar Clark face opinie separata si este gata sa-si puna in joc cariera, reputatia si -- asa cum va afla curand -- chiar viata pentru a-i face dreptate, macar postum, marelui om de litere. Pe masura ce anchetatorul amator se adanceste in cercetarea circumstantelor tulburi ale mortii lui Poe, semnele de intrebare sunt tot mai numeroase. Conspiratie? Crima? Ajuns intr-un impas, Quentin are o idee salvatoare: il va gasi pe singurul om capabil sa afle adevarul, nimeni altul decat modelul real al faimosului detectiv C. Auguste Dupin, eroul povestirii Crimele din Rue Morgue... De acelasi autor: Clubul Dante

Despre Matthew Pearl
Matthew Pearl a studiat literatura engleza si americana la Harvard si a absolvit summa cum laude in 1997. Trei ani mai tarziu a obtinut si o diploma in drept la Yale. Daca la Harvard a scris o lucrare stiintifica despre Dante Alighieri, la Yale a transformat-o intr-un roman. Avea doar 24 de ani cand a semnat contractul cu o mare editura americana. Thrillerul Clubul Dante (The Dante Club, 2003) a devenit -- practic peste noapte -- bestseller in Statele Unite, apoi a fost tradus in peste 30 de limbi si publicat in 40 de tari. Pearl a ingrijit o noua editie a Infernului (in traducerea lui Henry Wadsworth Longfellow -- personaj principal in Clubul Dante), iar Dante Society of America i-a acordat prestigiosul Dante Prize. In 2006 i-a aparut al doilea roman, The Poe Shadow, si el bestseller international.
Recenzii

"Teoria fascinanta a lui Matthew Pearl este perfect plauzibila. Romanul, o frumoasa mostra de analiza logica aplicata in literatura, i-ar fi placut, desigur, si lui Edgar Allan Poe." (Bookpage)

"Unul dintre punctele forte ale romanului este echilibrul perfect dintre paginile dedicate analizei si cele dedicate senzationalului." (The Independent)

"Un thriller care face apel la inteligenta noastra. Umbra lui Poe ne poarta in anul 1849, la Baltimore si la Paris... Personaje negative memorabile, o intriga machiavelica si un monolog final demn de Hercule Poirot." (Time Out)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Umbra lui Poe
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 484
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-239-4
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Matthew Pearl
 • Traducere: Alina Cârâc

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact