Închide Close
Umbra mamei

Editura Humanitas Fiction

Nikola Scott, Umbra mamei

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere de Carmen Pațac

 

În debutul cu succes răsunător și tradus în 15 limbi al scriitoarei Nikola Scott ‒ autoarea bestsellerului Fetele din livada cu meri ‒, trecutul bântuie prezentul prin remarcabila poveste din jurul unei familii în care secretele sunt cel mai puternic liant.

 

În inima familiei Shaw, secretele sunt păstrate la adăpostul zidurilor înalte și înconjurate de unele dintre cele mai frumoase grădini din Hartland. Legătura dintre o mamă și fiica ei se frânge în tumultul unei veri pe care tânăra Elizabeth Holloway nu o va uita niciodată. Patruzeci de ani mai târziu, prezentul scoate la iveală secrete nebănuite și transformă destine prin forța pe care doar adevărul o poate avea.

Despre Nikola Scott

NIKOLA SCOTT s-a născut în 1973 la Kiel, în Germania, și și-a făcut studiile universitare la Tübingen, pe care le-a încheiat cu un masterat în literaturile engleză și germană. Fiind fascinată de cărți încă de la o vârstă fragedă, după absolvire a plecat întâi la New York, apoi la Londra, pentru a-și construi o carieră în dome­niul editorial. După zece ani, a decis să își urmeze visul și să devină ea însăși scriitoare. Primele sale două cărți, My Mother’s Shadow (2017) și Summer of Secrets (2018), au fost bestselleruri traduse în multe țări, prezente în topurile de vânzări din Israel și Norvegia. Cel de-al treilea roman al său, Fetele din livada cu meri (The Orchard Girls, 2021; Humanitas Fiction, 2023), a cucerit de asemenea publicul internațional. În prezent, scriitoarea locuiește la Frankfurt împreună cu soțul său și cei doi fii ai lor.

 

Fotografia autoarei © Shelley Delager

Recenzii

„O carte uluitoare, plină de surprize... Am adorat-o.“ — Dinah Jefferies

 

„Încântătoare, cu un stil splendid și plină de farmec.“  — The People

 

„O poveste emoționantă, care te cucerește.“ — Woman & Home

 

„Un secret de familie fascinant. Convingător scrisă și cât se poate de captivantă.“ — Inside Out

 

„Un roman minunat.“ — Fabulous

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Umbra mamei
  • An apariție: 2024
  • Ediție: I
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-606-097-400-0
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Nikola Scott
  • Traducere: Carmen Paţac

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact