Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Priya Parmar, Vanessa și sora ei

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere de Antoaneta Ralian și Irina Horea

Romanul Vanessa și sora ei a intrat imediat după publicare în topurile de vânzări americane și a fost inclus pe listele celor mai bune titluri ale anului 2015: New York Times Notable Book of 2015 ♦ Editor's Choice – New York Times Sunday Book Review ♦ Barnes and Noble Discover Great New Authors 2015 Pick ♦ January 2015 Indie Next List Pick ♦ Must List – Entertainment Weekly ♦ Ten Titles to Pick Up Now – O, The Oprah Magazine.

Londra, 1905. După moartea părinților, surorile Stephen, Vanessa și Virginia, împreună cu frații mai tineri, Thoby și Adrian, se mută într-o casă din avangardistul cartier Bloomsbury. În jurul lor se va forma un cerc de artiști și scriitori remarcabili, tineri boemi, nonconformiști, care vor intra în legendă drept Grupul Bloomsbury. Dar totul se schimbă când Vanessa se îndrăgostește pe neașteptate și sora ei se simte abandonată. Posesivă până la obsesie, charismatică și manipulatoare, de o inteligență excepțională, Virginia a trăit mereu înconjurată de atenția și afecțiunea surorii sale; fără acestea, poate oricând să cadă pradă tendințelor autodistructive. În vreme ce tragedia și trădarea amenință să le destrame familia, Vanessa trebuie să ia o decizie prin care să-și protejeze propria fericire.

Despre Priya Parmar

PRIYA PARMAR s-a născut în 1974, tatăl său fiind indian, iar mama americancă din California. A absolvit Mount Holyoke College, în Massachusetts, unde a studiat cu poetul Iosif Brodski. A mers pentru un an la Oxford University, pentru a se înscrie în cele din urmă la University of Edinburgh, unde a obținut un masterat și ulterior un doctorat în literatură engleză și teatru. A fost editor freelancer și a debutat în 2011 cu romanul Exit the Actress, despre Nell Gwyn, actriță din perioada Restaurației și amanta regelui Carol al II-lea al Angliei. A doua ei carte, Vanessa și sora ei (Vanessa and Her Sister, 2014; Humanitas Fiction, 2017), care creionează magistral începuturile Grupului Bloomsbury și relația dintre Virginia Woolf și sora ei, Vanessa Bell, a devenit imediat bestseller. Priya Parmar trăiește în Hawaii și la Londra.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Vanessa și sora ei
 • An apariție: 2017
 • Ediție: I
 • Pagini: 384
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-779-223-2
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Priya Parmar
 • Traducere: Antoaneta Ralian, Irina Horea

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact