Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Therese Anne Fowler, Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Din categoriile literatură

În colecția

Bestseller New York Times, USA Today, LA Times, Boston Globe, San Francisco Chronicle, Publisher’s Weekly, Oprah, Elle, People, The Wall Street Journal, NPR, Vogue, The Washington Post, The Daily Mail, Southern Living, Australian Women’s Weekly, Marie Claire, The TelegraphHarper’s Bazaar. Roman inclus pe lista celor mai bune cărți de ficțiune istorică pe 2013 de Huffington Post și Goodreads. Tradus în peste douăsprezece țări. Drepturile de ecranizare pentru un serial TV au fost cumpărate de Amazon Studios.

„Aș vrea să-i pot spune oricui ne crede la pământ... Uitați-vă mai bine și veți vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real și adevărat. Noi n-am fost niciodată ceea ce păream.“

Când nechibzuita frumusețe din Sud Zelda Sayre îl întâlnește pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, în 1918, ea are șaptesprezece ani, iar el este un tânăr locotenent. Curând Zelda se îndrăgostește de el, deși Scott nu e bogat sau cunoscut, nici măcar nu e din Sud, și insistă, frizând absurdul, că scrisul său îi va aduce atât avere, cât și faimă. Când Scott își vinde primul roman unui editor, plină de speranță, Zelda se urcă în trenul de New York să se mărite cu el și apoi să înfrunte împreună orice le-o fi sortit. Acum, în zori de Jazz Age, urmează succesul și faima peste închipuire, care îi transformă pe Scott și pe Zelda în legende ale vremii lor. Fiecare loc în care ajung devine o scenă – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceză – unde amândoi se alătură sărbătorii continue a strălucitoarei Generații Pierdute, avându-i cap de afiș pe Ernest Hemingway, pe Sara și Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou și posibil, dar nici măcar petrecerile lui Jay Gatsby nu țin o veșnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de soția unui scriitor faimos?

Despre Therese Anne Fowler

THERESE ANNE FOWLER este al treilea copil și singura fiică a unui cuplu din Milan, Illinois, născându-se în 1967. De mică a fost pasionată de citit și de baseball. A absolvit cursurile Universității de Stat din Carolina de Nord, luându-și licența în sociologie și masteratul în creative writing. Înainte de a se dedica scrisului, a predat creative writing și a lucrat în redacția revistei literare Obsidian III. A debutat în 2008 cu romanul Souvenir, urmat în 2009 de romanul Reunion și în 2011 de Exposure. Adevărata consacrare i-a adus-o, în 2013, Z: Un roman despre Zelda Fitzgerald, publicat până în prezent în peste douăsprezece țări. Romanul a urcat repede în topurile de vânzări ale principalelor publicații din SUA și din Marea Britanie, bucurându-se de numeroase recenzii laudative. Scriitoarea locuiește cu soțul ei în Carolina de Nord.

Recenzii

„Zelda lui Fowler depășește toate așteptările, pentru că are îndrăzneală, e lipsită de convenționalism și totuși profund și paradoxal înrădăcinată în lumea bună a Vechiului Sud. [...] O carte minunată, tristă, pe care nu o poți lăsa din mână.“ (Kirkus Reviews)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald
  • An apariție: 2014
  • Ediție: I
  • Pagini: 400
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-830-2
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Therese Anne Fowler
  • Traducere: Anca Peiu

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

7 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Iasbel Allende, Numele mi-l știe vântul

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact