Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Paula McLain, Zbor în jurul soarelui

Din categoriile literatură

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

Roman aflat în topul bestsellerurilor din publicaţiile New York Times, Publishers Weekly şi USA Today, considerat una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2015 de către Amazon.com (Best Books of 2015 şi Top 100 Editor’s Picks), NRP, Shelf Awareness şi BookPage; publicat în peste douăzeci şi cinci de ţări; în curs de ecranizare.

Plasând acțiunea noului său roman în Kenya anilor ’20, Paula McLain explorează în Zbor în jurul soarelui copilăria şi tinereţea unei femei fascinante: Beryl Markham, antrenoare de cai de curse şi aviatoare temerară care a realizat primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest. Cu o scriitură densă şi un ritm intens, pe măsura pasiunilor eroinei sale, Paula McLain construieşte un roman caleidoscopic în care ficţiunea se împleteşte cu elemente biografice. Accentul cade pe recompunerea unui parcurs afectiv emoționant şi, mai ales, a unui tragic triunghi amoros care a fost celebru în epocă. Relația cu Denys Finch Hatton şi cu baroneasa Karen Blixen, autoarea cărţii Din inima Africii, o ajută pe Beryl, în mod paradoxal, să se cunoască în profunzime şi să-şi înţeleagă menirea.

Despre Paula McLain

PAULA MCLAIN s-a născut la Fresno, California, în 1965. Abandonată de ambii părinţi, este luată în grijă, alături de cele două surori ale sale, de instituţiile judiciare abilitate. Ulterior şi-a descoperit pasiunea pentru scris şi a absolvit un masterat în poezie, la University of Michigan, în 1996. A fost rezidentă la celebrele Yaddo şi MacDowell Colony, precum şi beneficiara unor burse din partea National Endowment for the Arts. Paula McLain a publicat douã volume de poezie, Less of Her (1999) şi Stumble, Gorgeous (2005), şi o carte de memorii intitulată Like Family: Growing Up in Other People’s Houses (2003). A Ticket to Ride (2009) este romanul ei de debut. În 2011 îi apare romanul Soţia din Paris (The Paris Wife; Humanitas Fiction, 2012), care îi aduce atât consacrarea naţională, cât şi internaţionalã, fiind tradus în peste treizeci şi cinci de ţări. În 2015 publică cel de-al treilea roman, Zbor în jurul soarelui (Circling the Sun; Humanitas Fiction, 2016), care este desemnat rapid bestseller de către cotidianul New York Times şi se află în curs de ecranizare. În 2018 vede lumina tiparului Hemingway și cu mine (Love and Ruin; Humanitas Fiction, 2019), devenită imediat bestseller New York Times. Scriitoarea trăieşte împreunã cu familia sa în Cleveland, Ohio. | paulamclain.com

Recenzii

„Un portret minunat al unei femei excentrice care a trăit – cu neînfricare – aşa cum şi-a dorit.“ (People)

„O rebelă în epoca sa, o eroină pentru a noastră.“ (Jojo Moyes)

„Demnă urmaşă a lui Karen Blixen, Paula McLain vă va împiedica să mâncaţi, să dormiţi şi să vă verificaţi e-mailul. [...] Asemenea Africii, splendid zugrăvită aici, acest roman nu vă va scăpa din mreje.“ (Boston Globe)

„Paula McLain este considerată steaua în ascensiune a ficţiunii istorice, şi cu mult temei. Admiratorii Soţiei din Paris vor fi captivaţi de romanul Zbor în jurul soarelui, care este deopotrivă foarte bine scris şi plin de viaţă.“ (Ann Patchett, autoarea romanelor Belcanto şi Fascinație)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Zbor în jurul soarelui
  • An apariție: 2016
  • Format: EPUB/PDF
  • ISBN: 978-606-779-088-7-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Paula McLain
  • Traducere: Ioana Vîlcu

Noi apariții

Author Spotlight

Romain Gary

pagina autorului

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scenarist, ROMAIN GARY, pe numele adevărat Roman Kacew, s-a născut pe 8 mai 1914 la Vilnius într-o familie evreiască și a crescut la Varșovia, unde mama sa l-a botezat catolic. În 1928 s-a stabilit în Franța. A studiat Dreptul la Aix-en-Provence și Paris.

Evenimente

22 noiembrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Ce vrem noi, femeile? de Isabel Allende

28 octombrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Istoria apelor de Maja Lunde

7 octombrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Doamna Nobel de Lisa Strømme

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact