Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Jennifer Cody Epstein, Zeii pedepselor cerești

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Jennifer Cody Epstein este autoarea a două bestselleruri internaționale, Pictorița din Shanghai și Zeii pedepselor cerești. Romanul de față a fost încununat în 2014 cu prestigiosul Honor Award for Fiction din cadrul Asian / Pacific American Awards for Literature.

Înainte de atacul de la Pearl Harbor, viața lui Yoshi Kobayashi se derula netulburată în Tokyo. Adolescenta își împărțea timpul între familie și școală, în vreme ce războiul era o realitate îndepărtată. Japonia triumfase în Manciuria, Imperiul era ocrotit de zei. Însă conflictul cu America schimbă totul. Existența lui Yoshi este jalonată acum de alarme aeriene, de bombardamente, de rugăciuni disperate. Vechile prietenii se destramă, iar lumea în care a crescut tânăra piere pentru totdeauna. O maturizare cu atât mai dureroasă cu cât Yoshi înțelege că învingătorii și învinșii sunt în egală măsură vinovați. Și în egală măsură victime, după cum o dovedesc povestea lui Cameron Richards, pilotul doborât în 1942, destinul paradoxal al lui Anton Reynolds, arhitectul american stabilit înainte de război în Tokyo și îndrăgostit de cosmopolita Hana Kobayashi, și experiențele lui Billy, fiul lui Anton, soldat în forțele de ocupație.

  Elisabeta Lăsconi, „Zei pedepsitori și zei salvatori“ (Ziarul de duminică, iulie 2015)

Despre Jennifer Cody Epstein

Scriitoarea americană JENNIFER CODY EPSTEIN și-a luat licența în studii asiatice și literatură engleză la Amherst College, deține un masterat în artă de la Columbia University și unul în relații internaționale de la Johns Hopkins School of Advanced International Studies. Ca jurnalistă, a colaborat la The Wall Street Journal, Chicago Tribune, The Asian Wall Street Journal, The Nation (Thailanda), la revistele Self și Mademoiselle, precum și la NBC și HBO. Ca studentă și profesoară, a trăit cinci ani în Japonia, la Tokyo și Kyoto, apoi în Hong Kong și Bangkok. A predat, de asemenea, la Columbia University. Cariera literară și-a început-o publicând povestiri în reviste literare. Jennifer Cody Epstein și-a dedicat zece ani scrierii primului ei roman, Pictorița din Shanghai (The Painter from Shanghai, 2008; Humanitas Fiction, 2010), inspirat din viața pictoriței Pan Yuliang. Romanul s-a bucurat de cronici elogioase din partea presei americane și a devenit bestseller internațional. În 2014 vede lumina tiparului al doilea roman al scriitoarei, Zeii pedepselor cerești (The Gods of Heavenly Punishment), tradus deja în mai multe țări. | www.jennifercodyepstein.com | www.facebook.com/jennifer.c.epstein

Recenzii

„Cu personaje fascinante și un suspans extrem de bine dozat, Zeii pedepselor cerești nu este doar un roman minunat scris în urma unei cercetări minuțioase, ci și o meditație despre război, despre pierdere și speranță.“ (Ellis AVERY, autoarea romanelor Foc în pavilionul de ceai și Ultimul nud)

„Jennifer Cody Epstein reconstituie cu mare talent și erudiție o epocă memorabilă. O carte superbă.“ (The Historical Novel Society)

„Romanul se revelează ca și cum ar fi construit într-un mod miraculos, asemenea Hotelului Imperial din Tokyo al arhitectului Frank Lloyd Wright (care este unul dintre personaje). O carte care te acaparează total prin scenele istorice redate magistral, prin pasiunile toride și personajele pline de viață. La sfârșit, acest roman captivant te determină să reflectezi nu numai asupra unui capitol pierdut dintr-un război faimos, ci și asupra formelor pe care le îmbracă șansa și iubirea.“ (O, The Oprah Magazine)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Zeii pedepselor cerești
 • An apariție: 2015
 • Ediție: I
 • Pagini: 400
 • Format: 13
 • ISBN: 978-973-689-919-5
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jennifer Cody Epstein
 • Traducere: Sînziana Dragoş, Anca Dan

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact