Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Christian Escribà, Sílvia Tarragó, Cofetăria cu miracole

Din categoriile literatură

În colecția Ebook

EBOOK > epub / pdf

 

Traducere și note de Alexandru M. Călin

 

O incursiune în istoria și în atmosfera Barcelonei, Cofetăria cu miracole pornește de la povestea adevărată a cofetăriei Escribà, un loc emblematic pentru toată Catalunya. O călătorie în universul catalan care acoperă aproape un secol, romanul ne face părtași la sărbători și tradiții locale deosebit de pitorești, precum și la evenimente care au marcat dramatic viața oamenilor, urmărind două destine, cel al lui Mateu Serra și cel al tinerei Alba. Un tablou plin de culoare al Barcelonei, o feerie care are în centrul său magia dulciurilor.

 

Mateu Serra, un orfan răzbătător care are sclipirea de a transforma o mică brutărie de cartier într-o cofetărie modernă, va deveni întemeietorul unei dinastii. Alba, a cărei naștere pare să se afle sub semnul unei stele norocoase, vine pe lume în zorii zilei de Crăciun a anului 1926, când peste Barcelona se așază o ninsoare miraculoasă. Pasionată de dulciuri și înzestrată cu un talent neobișnuit, manifestat încă din copilărie, Alba nu-și dorește decât să lucreze la faimoasa cofetărie Escribà, de care intuiește că este legat drumul ei în viață.

Despre Christian Escribà

CHRISTIAN ESCRIBÀ THOLONIAT (n. 1962) este reprezentantul celei de-a patra generații de cofetari barcelonezi care, în 1906, au înființat ceea ce avea să devină cofetăria Escribà, astăzi parte a patrimoniului cultural și gastronomic al Catalunyei. Și-a început ucenicia la 16 ani și s-a perfecționat atât cu mari maeștri catalani, cât și francezi. A câștigat numeroase medalii de aur și premii internaționale și a lucrat la Paris, Viena și Barcelona. A înființat primul showroom de produse de cofetărie din Europa, e membru al Academie Culinare Franceze, iar Academia Spaniolă de Gastronomie i-a acordat titlul de cel mai bun cofetar din Spania. În 2013 a publicat volumul Escribà: El arte de convertir la pastelería en ilusión, urmat de La cocina de Peter Pan, o lucrare adresată copiilor. Apărut în 2019, Cofetăria cu miracole (L'obrador dels prodigis; Humanitas Fiction, 2021) e primul său roman, pe care-l semnează împreună cu scriitoarea Sílvia Tarragó Castrillón.

Despre Sílvia Tarragó

SÍLVIA TARRAGÓ CASTRILLÓN (n. 1971), poetă, prozatoare și jurnalistă, a condus vreme de 14 ani librăria Proa Premià. A debutat în 1998 cu volumul de poezii La vida vençuda, distins cu Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. În același an a publicat volumul de versuri Rails escapçats, urmat, în 2007, de Estiu immòbil. În 2001 i-a apărut volumul de povestiri Ciutats de l’Impossible. Cărțile sale pentru copii, La veu del roure din 2009, cu care a câștigat Premio de Narrativa Juvenil de la Vall d’Uixò, și cele din seria Top Fairies, s-au bucurat de succes. A colaborat cu Albert Calls pentru monografía El Masnou blauverd, apărută în 2011, iar în 2016 și-a publicat primul roman, Temps de llum, atât în catalană, cât și în spaniolă. Împreună cu Christian Escribà a scris romanul Cofetăria cu miracole, apărut de asemenea simultan în catalană și spaniolă.

Recenzii

„Autorii pornesc de la istoria familiei Escribà pentru a da viață unei povești pline de romantism, care scoate la lumină partea fantastică a unei meserii ce aduce satisfacție și celor mai tineri, și celor mai vârstnici. Dincolo de corespondențele care se pot stabili cu Orașul minunilor al lui Eduardo Mendoza, Cofetăria cu miracole ne amintește în multe dintre scenele sale de finețea detaliului etalată de Laura Esquivel în romanul Ca apa pentru ciocolată.“ — Belén Parra, El Mundo

 

„Un roman istoric despre arta cofetăriei Escribà din Barcelona, o carte despre tradiție cu o tușă de realism magic.“ — La República

Alte Detalii
  • Categorie: ebook
  • Titlu: Cofetăria cu miracole
  • An apariție: 2021
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-606-779-827-2
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Christian Escribà, Sílvia Tarragó
  • Traducere şi note: Alexandru M. Călin

Noi apariții

Author Spotlight

Kate Morton

pagina autorului

KATE MORTON s-a născut în 1976 la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. 

Evenimente

6 iulie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online & live, lansare – Albatrosul de Simona Lo Iacono

30 iunie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online & live, lansare – Aceeași mare de Amos Oz

16 iunie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online & live, lansare – Vremuri grele de Mario Vargas Llosa

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact