Închide Close
Bebelusul este o persoana

Editura Humanitas

Bernard Martino, Bebelusul este o persoana

Aflat in pantecele mamei, bebelusul aude, vede, reactioneaza la stimuli exteriori. Abia nascut, el e capabil de comunicare. Bebelusul nu e un simplu tub digestiv, o fiinta rudimera, vegetativa asa cum se credea mai demult. Este de la bun inceput o persoana. Aceasta idee a fost popularizata in Franta de un celebru film de televiziune realizat de Bernard Martino pentru canalul TF1. Filmul s-a prelungit apoi intr-o carte: o carte vie si emotionanta, in care autorul reconstituie „povestea minunata“ a nou–nascutului bazandu-se pe marturiile parintilor si pe opiniile unor cunoscuti obstetricieni, pediatri si psihologi de astazi.traducere de Brandusa Prelipceanu
Despre Bernard Martino
Scriitor si realizator de documentare pentru televiziune (TF1), Bernard Martino pare sa se fi specializat in tandemul film-carte, iar aceasta reteta i-a adus pana acum un mare succes. Exemplele cele mai graitoare sunt Voyage au bout de la vie, Le bebe est une personne (filmul si cartea – trad. rom. Bebelusul este o persoana, Humanitas, 2002 – au starnit o dezbatere aprinsa in Franta) si Les chants de l'invisible.
Alte Detalii

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact