Închide Close
Economia: regulile jocului

Editura Humanitas

Michel Didier, Economia: regulile jocului

Din categoriile drept & economie

În colecția Seria Economie

Prima editie romaneasca a acestui manual foarte popular in Franta, adresat explicit de autor studentului care se pregateste pentru examen, a avut mare succes, titlul intrand in bibliografia recomandata de profesorii din facultatile unde se preda economia. Secretul acestui succes se datoreaza atat continutului, cat si stilului de prezentare: limitandu-se la mecanismele si problemele constante ale economiei, autorul le trateaza simplu si accesibil, ilustrandu-le cu numeroase exemple. Fara a-l plictisi pe cititor cu abstractiile teoriei economice, cartea raspunde unor intrebari firesti: De ce o intreprindere renunta la o anumita productie, de ce decide sa se implanteze in strainatate ori sa fie absorbita de o firma multinationala ? Ce factori duc la cresterea cursului actiunilor, la scaderea ratei dobanzilor sau la caderea dolarului ? Cum poate fi sufocata economia de prea multe legi si impozite si cum, pe de alta parte, se poate ea dezorganiza daca interventia statului e insuficienta ? Prin generalitatea si actualitatea lor, aceste probleme intereseaza, cu siguranta, un public mai larg decat cel universitar. traducere de Emil Calin Dinga, Rodica Danescu, Catalin Huidumac si Gheorghe Oprescu
Despre Michel Didier
Michel Didier (n. 1940) a fost inalt functionar in administratia economica franceza si profesor la Ecole Nationale d'Administration si la Ecole Polytechnique. Este titularul catedrei de economie la Conservatoire National des Arts et Metiers, membru al Conseil d'Analyse Economique aupres du Premier Ministre si al Conseil Scientifique des indices boursiers. S-a remarcat ca autor al manualului L'Economie: regles du jeu (1984; Economia: regulile jocului, Humanitas, 1999), larg accesibil si care se bucura in Franta de o mare popularitate. A abordat de asemenea teme macroeconomice si a studiat mutatiile ce intervin in economia actuala din punct de vedere tehnic si financiar.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Economia: regulile jocului
 • An apariție: 1999
 • Ediție: editia a II-a
 • Pagini: 312
 • Format: 15,5x23 cm
 • ISBN: 973-28-0895-0
 • ISBN-10: 973-28-0895-0
 • Colecție: Seria Economie
 • Domeniu: drept & economie
 • Autor: Michel Didier

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact