Închide Close
Isus

Editura Humanitas

Jacques Duquesne, Isus

În colecția Seria Religie

S-a spus intr-adevar totul despre Fiul omului? Patru Evanghelii redactate la cateva decenii de la moartea sa, faptele apostolilor, o pagina din istoricul Flavius Iosephus – in parte trucata –, pot fi acestea elemente suficiente pentru fundamentarea unei certitudini istorice cu privire la viata Mantuitorului? Jacques Duquesne, catolic crescut la scoala cartezianismului, taie nodul gordian: Isus n-a fost un mit; a trait intr-adevar acum 2.000 de ani; s-a nascut, probabil, la Nazareth, dar nu intr-o iesle si nu dintr-o mama fecioara; a avut frati si surori; a fost sacrificat, cu siguranta, la Ierusalim in 7 aprilie anul 30. Noile revelatii ale manuscriselor de la Marea Moarta fac din Isus un personaj istoric, iar din umanitatea sa Jacques Duquesne face un prilej de disputa publica, intr-o carte care a cunoscut un mare succes la data primei ei aparitii in Romania (1995), o carte menita nu sa anuleze, ci sa intareasca credinta.Traducere din franceza de Petru Cretia si Sorin Marculescu
Despre Jacques Duquesne

JACQUES DUQUESNE s-a născut în 1930 la Dunkerque (Normandia), într-o familie modestă, dar cu solide tradiţii de educaţie religioasă. La 17 ani pleacă la Paris pentru a-şi face studiile universitare (ştiinţe politice şi drept). Activitate intensă în organizaţii catolice de tineret, secretar general la „Association catholique de la jeunesse française“. În 1957 îşi începe strălucita carieră de ziarist: ca reporter al jurnalului La Croix, denunţă, nu fără riscuri majore, tortura practicată de armata franceză în Algeria; 1964 – director delegat la Panorama chrétien; colaborează la Europe 1 şi la L'Express, al cărui redactor-şef adjunct devine; 1974 – cofondator, împreună cu un grup de ziarişti demisionari de la L'Express, al publicaţiei catolice Le Point; director al acesteia în 1985. Autor de eseuri (Les Catholiques français sous l'Occupation, La Gauche du Christ), biografii (Jean Bart, Sfântul Eligiu) şi romane (Maria Vandamme, Alice Van Meulen, Catherine Courage, Laura C. , vândute în peste un milion de exemplare). Cel mai mare succes al său este biografia Isus, apărută în toamna lui 1994, la Flammarion.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Isus
  • An apariție: 2006
  • Ediție: Editia a II-a
  • Pagini: 332
  • Format: 13X20 cm
  • ISBN: 973-50-1166-2
  • ISBN-10: 973-50-1166-2
  • Colecție: Seria Religie
  • Autor: Jacques Duquesne

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact