Închide Close

Editura Humanitas

Raluca Mihaela Simion, Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?

Din categoriile medicină, drept & economie

În colecția în afara colecţiilor

„Fără nici un fel de exagerări, lucrarea Ralucăi Simion poate fi considerată cel mai complet eseu din literatura de specialitate în materie de malpraxis medical, cu noutăţi care ar putea viza o legislaţie ulterioară; un sincretism reuşit între medicină şi drept, un curaj deosebit în a evita eufemismele şi o abordare realistă, pe alocuri dură, cu privire la casta atât de protejată a medicilor. Cum erorile şi greşelile pot fi evitate prin cunoaştere şi cum numai aceasta ne poate face mai tari şi invulnerabili, consider că lucrarea ar trebui citită de orice medic, indiferent de specialitate, şi de orice jurist, fie el magistrat sau avocat. Spre a fi înţeleasă, ar mai fi necesar un îndemn: dacă Arthur Schopenhauer spunea despre cartea lui de căpătâi că trebuie citită de două ori, şi prima dată cu atenţie, eu aş spune că lucrarea Ralucăi Simion trebuie citită de mai multe ori, şi de fiecare dată cu atenţie sporită." (prof. dr. Teodor CIORNIA)

„...O valoroasă contribuţie la dezvoltarea ştiinţei dreptului medical, o valoroasă realizare în domeniu, cu un bogat conţinut ştiinţific şi cu o evidentă concepţie originală." (prof. dr. Tudorel TOADER, judecător la Curtea Constituţională, decan al Facultăţii de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza", Iaşi)

Despre Raluca Mihaela Simion

RALUCA MIHAELA SIMION (n. Iaşi, 10.10.1976) profesează ca avocat în Bucureşti, pe specializările drept penal şi drept medical. Deşi de formaţie juridică, absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, autoarea a finalizat în cadrul aceleiaşi universităţi studii masterale în administrarea afacerilor internaţionale, precum şi, în cadrul U.M.F. „Gr. T. Popa", studii doctorale cu specializarea în medicină legală, obţinând titlul de doctor în medicină. Este membră a Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal şi cadru didactic universitar. După apariţia mai multor articole şi eseuri în publicaţii naţionale de profil juridic, Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate? reprezintă încununarea activităţii de cercetare doctorală a autoarei, pasionată de domeniu.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?
  • An apariție: 2010
  • Pagini: 280
  • Format: 16,5x24 cm
  • ISBN: 978-973-50-2781-0
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: medicină, drept & economie
  • Autor: Raluca Mihaela Simion
  • Prefaţă: Florian Popa

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact