Închide Close

Editura Humanitas

Noreena Hertz, Secolul singurătății

O pledoarie pentru relațiile interumane

Din categoriile psihologie & antropologie, ştiinţă

În colecția Ştiinţă

Traducere de Simona‑Maria Onciu

 

Una dintre cele mai bune cărți ale anului conform publicațiilor Wired și The Daily Telegraph și, potrivit Inc., una dintre cele mai bune 25 de cărți ale speakerilor TED.

 

Rezultat a peste zece ani de cercetare, Secolul singurătății ne arată cum dependența de tehnologie, schimbările majore de la locul de muncă și deceniile de politici publice care au pus pe primul loc interesele de grup, iar nu binele general, ne-au afectat comunitățile și ne-au făcut să fim mai izolați ca niciodată.  Distanțarea socială poate deveni punctul de cotitură al luptei noastre împotriva epidemiei de singurătate, iar Noreena Hertz propune în Secolul singurătății o viziune limpede cu privire la ce avem de făcut pentru a vindeca această lume dezbinată.

 

„O carte menită să devină clasică.“ — NOURIEL ROUBINI

 

„Reputația de care se bucură Secolul singurătății este pe deplin meritată.“ — Financial Times

Despre Noreena Hertz

NOREENA HERTZ, scriitoare, profesor universitar și om de televiziune, este în prezent, conform publicației The Observer, „unul dintre cei mai influenți lideri de opinie“, iar Vogue o consideră „una dintre cele mai puternice femei din zilele noastre“. Articolele ei apar în publicații de renume, precum The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, The Guardian, The Financial Times, Die Zeit, El País, The South China Morning Post. E invitată adesea în emisiuni TV de referință la CBS, BBC și NHK și a fost creatoarea și gazda a patru documentare pentru televiziune. De asemenea, este gazda unei emisiuni la cea mai importantă companie de radiodifuziune din Statele Unite, SiriusXM, și redactor economic la ITV, cel mai important post de televiziune comercial din Marea Britanie. Noreena Hertz are un doctorat la Cambridge University și un MBA la Wharton School de la Pennsylvania University. După ce a predat zece ani la Cambridge, în 2014 a ajuns la University College London, unde este profesor onorific la Institutul pentru Prosperitate Globală. Ea oferă de asemenea consultanță mai multor corporații și face parte din consiliul Warner Music Group. Cărțile ei, The Silent Takeover, The Debt Threat și Eyes Wide Open, au fost publicate în peste 20 de țări.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Secolul singurătății
 • Subtitlu: O pledoarie pentru relațiile interumane
 • An apariție: 2021
 • Ediție: I
 • Pagini: 412
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7275-9
 • Colecție: Ştiinţă
 • Domeniu: psihologie & antropologie, ştiinţă
 • Autor: Noreena Hertz
 • Traducere: Simona‑Maria Onciu

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact