Închide Close
A treisprezecea poveste

Editura Humanitas Fiction

Diane Setterfield, A treisprezecea poveste

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller tradus in peste treizeci de tari "Spune-mi adevarul!" sunt cuvintele care le leaga pe celebra scriitoare Vida Winter si pe tanara autoare de biografii Margaret Lea, facandu-le sa-si vada destinele in oglinda. Vida Winter le-a dat jurnalistilor nu mai putin de nouasprezece variante contradictorii ale biografiei ei bantuite de vechi si periculoase secrete de familie. Margaret Lea si-a facut o profesie din a inlatura carnea fictiunii si a descoperi scheletul faptelor reale, intrucat ii plac povestile de moda veche, cu finaluri fara echivoc. Secretele adanci, iubirile netraite, fantoma geamanului pierdut reprezinta puntea de legatura intre cele doua personaje. Cand se uita in oglinda, fiecare zareste chipul indurerat al altcuiva. Impreuna, Vida si Margaret vor strabate hatisurile unei istorii personale ce oscileaza intre nebunie si dragoste obsesiva, intre minciuna si jumatati de adevar. Treptat, paginile albe ale enigmaticei povesti -- a treisprezecea -- pe care scriitoarea nu vrea sa o depene isi vor dezvalui taina.

Despre Diane Setterfield

DIANE SETTERFIELD s-a născut pe 22 august 1964 în Englefield, Berkshire, și a copilărit în satul Theale din apropiere de Reading. A studiat limba și literatura franceză la Bristol University, unde a obținut doctoratul în 1993 cu un studiu asupra elementelor autobiografice din primele scrieri ale lui André Gide, apoi a ales cariera academică, ținând cursuri la mai multe universități din Franța și Anglia. A publicat o serie de studii asupra literaturii franceze de secol XIX și XX, iar în anii ’90 s-a retras din viața universitară pentru a se dedica în exclusivitate scrisului. Talentul ei literar a fost remarcat de scriitorul Jim Crace la un curs de creative writing. Pentru a obține drepturile de publicare a romanului ei de debut, A treisprezecea poveste (The Thirteenth Tale, 2006; Humanitas Fiction, 2007), la care a lucrat timp de cinci ani, editorii englezi și americani au plătit sume fabuloase (800 000 de lire, respectiv 1 000 000 de dolari). Cartea a ajuns pe primul loc în topul bestsellerurilor New York Times, fiind publicată în 38 de țări, totalul vânzărilor ridicându-se la peste trei milioane de exemplare. Setterfield a câștigat, în 2007, Quill Award, Debut Author of the Year. În 2013, A treisprezecea poveste a fost ecranizată de BBC2, cu Vanessa Redgrave, Olivia Coleman și Sophie Turner în rolurile principale. În același an îi apare romanul Bellman&Black, iar în 2018, A fost odată un râu (Once Upon a River; Humanitas Fiction, 2019), nominalizat pe lista scurtă la HWA Gold Crown Award 2019. Ambele romane au devenit bestselleruri internaționale.

Recenzii

"Intriga este conceputa pe mai multe planuri care se intretaie si se ilumineaza reciproc, iar din ea nu lipsesc, in doze recomandate, suspansul, misterul originii, jocurile identitare, pasiunile interzise." (Alexandra Rusu, "Besteseller ca la carte: A treisprezecea poveste", Evenimentul zilei, 9 martie 2008)

"Prin A treisprezecea poveste, Setterfield face o declaratie de dragoste eroinelor romantice ale lui Wilkie Collins sau ale surorilor Bronte. Un minunat roman gotic, care insa apartine prin spirit secolului XXI." (Kirkus Reviews)

"A treisprezecea poveste ii va da cititorului placeri incendiare si fiori reci, cerand adrenalina ca sa-si dezvaluie secretele. Se potriveste la fel de bine unei dupa-amiezi ploioase pe canapea si unei zile insorite pe plaja." (Library Journal)

"O carte hipnotica... Un roman noir, dar in acelasi timp plin de umor, de culori, de vitalitate. La sfarsitul lui, cititorul nu-si va dori decat o noua poveste scrisa de aceeasi mana." (Barnes and Noble)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: A treisprezecea poveste
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 424
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-207-3
 • ISBN-10: 978-973-689-207-3
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Diane Setterfield
 • Traducere: Andreea Popescu

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

14 decembrie 2023, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Pasagerul și Stella Maris de Cormac McCarthy

6 decembrie 2023, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Yaniv Iczkovits, Nimeni nu părăsește Palo Alto

15 noiembrie 2023, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact