Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Almudena Grandes, Castele de carton

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Debutul fulminant al Almudenei Grandes cu Varstele lui Lulu, bestsller erotic care a revolutionat literatura spaniola, a impus-o drept una dintre cele mai originale scriitoare tinere ale lumii hispanice. Castele de carton, cel mai recent roman al autoarei, finalist al Premiului International Romulo Gallegos in 2005, este o poveste despre arta, sex, dragoste si moarte. Despre un trio amoros - doi baieti si o fata - si paradisul visat, care devine paradisul pierdut.

"Roman al fericirii si libertatii, Castele de carton exprima caracterul complex, trecator si instabil al tuturor lucrurilor." (El Pais)

"Proza Almudenei Grandes este impecabila. Cititorul va fi cucerit de arta ei narativa si de extraordinara ingeniozitate cu ajutorul careia isi construieste personajele." (La Razon)

"Nu am scris un roman erotic, ci o carte despre glorie, despre pretul care trebuie platit pentru a o cuceri si despre tragedia celor care nici macar nu au aceasta optiune." (Almudena Grandes)

(Scrisul românesc, iunie 2010)

Despre Almudena Grandes

Almudena Grandes s-a nascut la Madrid, in 1960, si a urmat cursurile Facultatii de Geografie si Istorie din capitala Spaniei, dedicandu-se apoi scrisului. Primul ei roman, Las edades de Lulu (Varstele lui Lulu), a obtinut Premiul Sonrisa Vertical in 1989 si a avut un succes urias, fiind tradus in peste douazeci de tari, vanzarile ridicandu-se la peste 1,5 milioane de exemplare.Un an mai tarziu are loc premiera filmului omonim, in regia lui Bigas Luna. Toate cartile ei ulterioare -- romanele Te llamaré Viernes (1991), Malena es un nombre de tango (1994), Atlas de geografía umana (1998), Los aires difíciles (2002), Castillos de carton (Castele de carton -- 2004) si volumele de povestiri Modelos de mujer (1996) si Estaciones de paso (2005) -- s-au bucurat de un considerabil succes de critica si de public. Gerardo Herrero a regizat ecranizarile romanelor Malena si Los aires difíciles, iar filmul Aunque tu no lo sepas al lui Juan Vicente Cordoba a avut la baza povestirea ei, "El lenguaje de los balcones". Palmaresul literar al Almudenei Grandes include Premiul Calamo, Premiul Crisol, Arzobispo Juan de San Clemente (acordat, in trecut, unor scriitori ca Mario Vargas Llosa, Jose Saramago, Javier Marías) si Premiul Julian Besteiro pentru Arte si Litere.

In colectia "Raftul Denisei" au aparut romanele Castele de carton si Varstele lui Lulu. foto: © Ivan Gimenez, 2006

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Castele de carton
 • An apariție: 2006
 • Ediție: I
 • Pagini: 192
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN:
 • ISBN-10: 973-50-1359-2
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Almudena Grandes
 • Traducere: Cornelia Rădulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact