Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Ruthanna Hopper, Amanda Goldberg, Celebutantele

Din categoriile literatură

În colecția Cocktail

Celebutante = „cea mai nouă rasă de la Hollywood – persoane faimoase pentru numele de familie pe care-l poartă, fizicul beton, hainele de firmă, conducerea în stare de ebrietate şi casetele personale cu partide de sex (...) Îţi trebuie ceva talent ca să manipulezi mass media şi să-ţi ridici un imperiu de milioane de dolari bazat exclusiv pe imagine.“ (Amanda Goldberg, Ruthanna Hopper)

Lola Santisi, fiica unei megacelebrităţi distinse cu Oscar, ea însăşi o celebritate în genul lui Paris Hilton, are o pasiune nebună pentru lumea plină de strălucire a Hollywoodului: e actorholică (se îndrăgosteşte instant de orice actor), dar se tratează cu şedinţe la psiholog şi meditaţii yoga, n-are nici o carieră, dar încearcă din toate câte puţin, e nebunatică, dar timidă şi nesigură pe ea. Însă, la un moment dat, se hotărăşte să îşi găsească propriul drum. Şi, înarmată cu ambiţie şi pantofi Louboutin, se angajează în cea mai crâncenă bătălie care se poate da în Cetatea Filmului: încearcă să convingă o supervedetă să poarte la Oscar rochia unui tânăr designer necunoscut, dar genial, Julian Tennant, cel mai bun prieten al ei gay. Din păcate, toate speranţele Lolei atârnă de Olivia Cutter, o actriţă narcisistă, care vorbeşte despre sine numai la parsoana a treia şi are un munte de fiţe. Va reuşi Lola să-şi aducă prietenul în atenţia presei pe Covorul Roşu al Oscarurilor, să-şi găsească iubirea adevărată şi să le demonstreze tuturor că happy ending-ul există şi în realitate?

„Toate personajele din roman - de la actriţa nominalizată la Oscar, care vorbeşte despre sine numai la persoana a treia, la ocupantul primului loc în topul Celor Mai Sexy Bărbaţi din Emisferă - sunt inspirate din realitate. Şi cele mai multe episoade pe care le-am povestit în carte chiar s-au întâmplat... Partea amuzantă va fi ca fiecare cititor să ghicească cine se ascunde în spatele fiecărui personaj.“ (Amanda Goldberg, Ruthanna Hopper)

  Vezi booktrailer-ul pe YouTube

Despre Ruthanna Hopper

Ruthanna Hopper este fiica celebrului actor Dennis Hopper. După ce şi-a luat licenţa în istoria artei la University of California şi a studiat teatrul la William Esper Studio for Acting, a ales o carieră în cinematografie producând şi jucând alături de tatăl ei în filmul independent de mare succes Americano.

Despre Amanda Goldberg

Amanda Goldberg este fiica binecunoscutului producător Leonard Goldberg. A studiat literatura engleză şi istoria artei la University of Pennsylvania. După ce a lucrat o vreme pentru fashion designerul Todd Oldham, autoarea s-a alăturat companiei de producţie a tatălui ei împreună cu care a produs blockbuster-ul Îngerii lui Charlie.

Recenzii

„O poveste hollywoodiană cu stil, intrigi glam şi umor spumos. Numai cineva care a trăit printre celebrităţi putea spune povestea atât de bine.“ (Michael Kors)

„Un roman inteligent, haios şi plin de ironie despre Cetatea Filmului.“ (Tom Ford)

„O satiră obraznică la adresa vedetelor de la Hollywood.“ (Arianna Huffington)

„Modă, staruri, distracţie!“ (Anjelica Huston)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Celebutantele
 • An apariție: 2009
 • Ediție: I
 • Pagini: 304
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-315-5
 • Colecție: Cocktail
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Ruthanna Hopper, Amanda Goldberg
 • Traducere: Raluca Cimpoiasu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

7 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Iasbel Allende, Numele mi-l știe vântul

28 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Numărul 2 de David Foenkinos

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact