Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Hong Ying, Concubina din Shanghai

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Hong Ying este autoarea bestsellerului internaţional K. Arta iubirii

Pentru că frumuseţea ei neconvenţională este dublată de inteligenţă şi de un curaj supraomenesc, Cassia Xiao înfruntă şi răstoarnă prejudecăţile unei Chine în care femeilor nu li se cere decât să fie decorative şi supuse. Nu doar în teatru (deşi este prima care aduce pe scenă femei, într-o lume în care toate rolurile erau interpretate de bărbaţi), ci în primejdiosul univers al Triadelor, unde alianţele se fac şi se desfac cu repeziciunea fulgerului iar prietenii se pot transforma peste noapte în asasini. Din umbră, alături de căpeteniile Frăţiei Hong, Cassia, adevărată eminenţă cenuşie, va deveni cea mai puternică femeie din Shanghai.

  Elisabeta Lăsconi, „Femeia de succes, model chinez“ (Ziarul de duminică, iunie 2012)

Despre Hong Ying

HONG YING s-a născut în 1962, la Chongqing, în sud-vestul Chinei. Copilăria i-a fost marcată de sfârşitul Marii Foamete, iar adolescenţa, de Revoluţia Culturală. În anii optzeci, a studiat la Academia Lu Xun din Beijing şi la Universitatea Fudan din Shanghai, iar în 1991 s-a stabilit la Londra. Primul său roman, Fata plecată în depărtări, a apărut în 1994. Este autoarea a opt romane, printre care se numără: Vara trădării (1995), K. Arta iubirii (1999), Ţipătul păunului (2002), Concubina din Shanghai (2003; 2008) şi Moarte la Shanghai (2005). Romanelor li se adaugă patru volume de poezie, autobiografia Fiica Râului (1997) şi mai multe volume de povestiri. Scrierile lui Hong Ying au fost traduse în peste douăzeci de limbi, fiind recompensate, în Taiwan, cu nu mai puţin de nouă distincţii literare. K. Arta iubirii, cel mai cunoscut roman al său, a apărut în peste douăzeci şi cinci de ţări. În 2002, Hong Ying a fost dată în judecată, în China, pentru defăimarea memoriei unei persoane decedate, de către fiica lui Ling Shuhua, faimoasă scriitoare a cărei biografie a inspirat personajul principal feminin al cărţii. Procesul a fost însă câştigat de Hong Ying.

Recenzii

„O poveste fascinantă şi îndrăzneaţă, cu o eroină asemenea unei Moll Flanders exotice, care-şi prinde în mreje cititorul.“ (Independent on Sunday)

„Redusă la esenţă, cartea urmăreşte destinul unei tinere curajoase care luptă să-şi croiască un drum. În Concubina din Shanghai Hong Ying îmbină magistral atmosfera exotică şi aura trecutului.“ (Times Literary Supplement)

 

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Concubina din Shanghai
 • An apariție: 2012
 • Ediție: I
 • Pagini: 400
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-494-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Hong Ying
 • Traducere: Carmen Săndulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact