Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Tom Rachman, Creșterea și decăderea marilor puteri

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere și note de Vali Florescu

După succesul internațional al romanului său de debut, Imperfecționiștii, Tom Rachman publică o carte complexă și actuală despre fragilitatea relațiilor umane. Creșterea și decăderea marilor puteri a fost considerat unul dintre cele mai bune romane ale anului 2014 de către The New York Times, Kirkus Reviews, National Public Radio, American Booksellers Association, The Seattle Times, The Globe and Mail, The Vancouver Sun și Daily Mail.

La World’s End, o librărie prăfuită dintr-un sat din Țara Galilor, Tooly Zylberberg citește pe îndelete, tulburată doar de un asistent locvace. Când nu e în compania cărților, face plimbări lungi în natură, ia lecții de desen sau cântă la ukulele. Până în ziua în care primește un mesaj pe Facebook: „Încerc cu disperare să dau de tine. Putem vorbi despre tatăl tău?“ Trecutul haotic și misterios reîncepe s-o bântuie pe Tooly. Deși a citit mii de povești, există una pe care nu o înțelege: chiar a ei.

Despre Tom Rachman

TOM RACHMAN s-a născut în 1974 la Londra și a copilărit în Vancouver. A studiat cinematografia la University of Toronto, apoi a absolvit cursurile de masterat în jurnalism la Columbia University din New York. Începând cu 1998 a lucrat ca redactor pentru departamentul de știri externe la Associated Press din New York, apoi, în 2002, a plecat la Roma în calitate de corespondent al aceleiași agenții de știri. A scris despre actualitatea din India, Turcia, Japonia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Egipt, Belgia, Marea Britanie și din alte țări. Între 2006 și 2008 a lucrat ca redactor la International Herald Tribune din Paris. De-a lungul timpului, articolele sale au apărut în The New York Times, The Wall Street Journal, The Guardian, Slate și The New Statesman. Imperfecționiștii (The Imperfectionists, 2010; Humanitas Fiction, 2013), prima sa carte, a cunoscut un succes fulminant și a fost tradusă în douăzeci și șapte de limbi. Cel de-al doilea roman al său, Creșterea și decăderea marilor puteri (The Rise and Fall of Great Powers, 2014; Humanitas Fiction, 2017), l-a impus definitiv ca pe unul dintre cei mai originali scriitori ai generației sale. Actualmente Tom Rachman trăiește la Londra. | tomrachman.com

Recenzii

„Un adevărat tur de forță pentru minte și pentru inimă.“ (The Times)

„Rachman are nevoie doar de câteva personaje bine conturate pentru a umple o pânză amplă și o impresionantă bucată de istorie. Un roman foarte ambițios… Bogăția acestei cărți devine și mai evidentă odată încheiată lectura.“ (The New York Times)

„O poveste captivantă despre misterele eului, puterea cărților și despre cum adevărul și închipuirea se pot amesteca în mod inextricabil.“ (Library Journal)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Creșterea și decăderea marilor puteri
 • An apariție: 2017
 • Ediție: I
 • Pagini: 400
 • Format: 13
 • ISBN: 978-606-779-192-1
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Tom Rachman
 • Traducere şi note: Vali Florescu

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact