Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Jeanne Kalogridis, Eu, Mona Lisa

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller New York Times, Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.ca, Barnes&Noble şi Waterstone's, romanul lui Jeanne Kalogridis este o poveste de dragoste şi o cronică a sângeroasei istorii a oraşului Florenţa din secolul al XV-lea, redate prin vocea Mona Lisei, al cărei chip a fost imortalizat de Leonardo da Vinci. În spatele celui mai enigmatic zâmbet din lume se ascund pasiunea, trădarea şi crima.

„Numele meu e Lisa di Antonio Gherardini, dar cunoscuţii îmi spun Madonna Lisa.Am văzut portretul. Nu seamănă cu mine. Mă uit la el şi văd în schimb chipul mamei şi pe cel al tatălui meu. Le aud glasurile. Le simt dragostea şi durerea şi sunt martoră, din nou, la crima care i-a unit; crima care i-a legat de mine.“

  Dan C. Mihăilescu prezintă Eu, Mona Lisa (ProTV, „Omul care aduce cartea“, decembrie 2012)

  Stelian Ţurlea, „Tot despre Mona Lisa“ (Ziarul de Duminică, decembrie 2012)

  Elisabeta Lăsconi, „Cine a fost Mona Lisa?“ (Ziarul de Duminică, octombrie 2012)

Despre Jeanne Kalogridis

JEANNE KALOGRIDIS, pe numele ei adevărat J.M. Dillard, s-a născut în 1954 în Tampa, Florida. Studiază limba rusă la Universitatea din Florida, apoi obţine un masterat în lingvistică. După absolvire, predă timp de opt ani engleza la American University, în Washington D.C., iar apoi se mută pe Coasta de Vest, în California, dedicându-se în exclusivitate scrisului. Semnează cu numele J.M. Dillard o serie de romane fantasy şi science fiction (în principal în seria de cărţi Star Trek), dar alege pseudonimul Jeanne Kalogridis pentru a-şi publica romanele istorice care îi vor aduce succesul internaţional: ciclul „The Diaries of the Family Dracul" – Covenant with the Vampire (1995), Children of the Vampire (1996), Lord of the Vampires (1997) –, The Burning Times (1997), The Borgia Bride (2005), Eu, Mona Lisa (I, Mona Lisa, 2006), The Devil's Queen (2009), The Scarlet Contessa: A Novel of the Italian Renaissance (2010).

Recenzii

„Jeanne Kalogridis a ţesut din nou o somptuoasă tapiserie în care se împletesc caracterele puternice, efervescenţa artistică, ambitia politică şi exaltarea religoasă ce au modelat peninsula Italiei în secolul al XV-lea.“ (Library Journal)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Eu, Mona Lisa
 • An apariție: 2012
 • Ediție: I
 • Pagini: 472
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-517-3
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jeanne Kalogridis
 • Traducere: Carmen Săndulescu, Marian Bratescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

7 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Iasbel Allende, Numele mi-l știe vântul

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact