Închide Close
Evanghelia dupa Jimmy

Editura Humanitas Fiction

Didier van Cauwelaert, Evanghelia dupa Jimmy

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Scriitor distins cu Premiul Goncourt in 1994

Suntem in anul 2026. Jimmy Wood, ingrijitor de piscine din Connecticut, ar putea fi "fiul" Fiului Omului. Experimentul genetic a fost comandat de presedintele Americii. Clinica in care copilul Jimmy traia izolat a ars din temelii, iar savantii si politicienii i-au pierdut urma, pentru a-l regasi din intamplare cand tanarul a implinit deja 32 de ani, aflandu-se deci in pragul unei "ere a miracolelor" pe care oamenii de stat vor sa si le adjudece. Dupa un training intensiv facut de expertii Casei Albe, Jimmy este propus spre "omologare". Insa Biserica refuza ca stiinta sa-i dicteze legile, iar Statele Unite incearca sa-si joace inca o data rolul de superputere, chiar daca harta Imparatiei Cerurilor nu poate fi trasata de mana omului. Rebel, inocent, usor de manipulat, increzator in transcendenta si parasit de oameni, Jimmy apare limpede ca o figura christica. Va reusi el sa zdrobeasca angrenajul in care a devenit doar o rotita? Va putea el aduce o schimbare?Evanghelia dupa Jimmy, un roman care urmeaza a fi ecranizat de regizorul Alexandre Aja, pune in chipul cel mai original problema pariului credintei si castiga in mod cert pariul literaturii.

  Citeste un interviu cu Didier van Cauwelaert (ELLE, 17 februarie 2010)

Despre Didier van Cauwelaert
Scriitorul francez de origine belgiana Didier van Cauwelaert s-a nascut in 1960 la Nisa. Se hotaraste sa devina scriitor la opt ani, cand incepe sa trimita manuscrise editorilor, insa primul roman ii va fi publicat douazeci de ani mai tarziu. In adolescenta scrie librete de opera si e pasionat de benzi desenate. Isi incepe studiile de filologie clasica, dar le abandoneaza si se intretine dand lectii de windsurfing, apoi cochetand cu critica literara. Debuteaza in 1982 cu romanul Vingt ans et des poussieres (Prix Del Duca), urmat de Poisson d'amour (1984, Prix Roger Nimier), Les Vacances du fantome (1986; Prix Gutenberg du Livre 1987), L'Orange amere (1988), Un objet en souffrance (1991), Cheyenne (1993), Un aller simple (1994, Prix Goncourt), La vie interdite (1997; Grand Prix des lecteurs du Livre de poche 1999), Corps etranger (1998), La demi-pensionnaire (1999), L'education d'une fee (2000), L'Apparition (2001), Rencontre sous X (2002), Amour (2002), Hors de moi (2003), Evanghelia dupa Jimmy (L'evangile de Jimmy, 2004), Attirances (2005), Le pere adopte (2007). Didier van Cauwelaert este de asemenea dramaturg (in 1983, pentru piesa L'Astronome, primeste Prix du Theatre de l'Academie Francaise) si scenarist pentru micile si marile ecrane.
Recenzii

"Evanghelia dupa Jimmy este un miracol in sine, o lectie deschisa despre cum sa crezi incredibilul si cum sa iubesti ceea ce nu poti cunoaste. Un roman iconoclast, feroce si plin de tandrete!" (Lire)

"In Evanghelia dupa Jimmy, Didier van Cauwelaert, un fel de deus ex machina in fata Eternitatii, se amuza copios. Punand laolalta referinte biblice, studii stiintifice si analize sociologice, scriitorul obtine un roman plin de suspans si de omenesc." (L'Express)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Evanghelia dupa Jimmy
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 344
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-228-8
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Didier van Cauwelaert
 • Redactare: Daniel Nicolescu

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact