Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Boris Akunin, Gambit turcesc

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

„Daca Gogol ar fi scris despre Erast Fandorin, ar fi semnat fara indoiala Akunin." (Lexikon der Kriminalliteratur)

1877. Butoiul cu pulbere al Europei a luat foc: Rusia si Imperiul Otoman se afla in stare de razboi. Erast Fandorin, acum atasat la Corpul diplomatic si proaspat eliberat din prizonierat, face cunostinta pe front cu frumoasa Varea Suvorova, o telegrafista cu idei revolutionare. Cand logodnicul fetei este acuzat de spionaj, Fandorin se implica fara sa vrea intr-o ancheta care nu promite mari surprize. Curand, realitatea intrece orice inchipuire. Un roman pasionant, in care intrigile tipic balcanice si manevrele politicii orientale alcatuiesc un hatis de nepatruns, personajele discuta depre haremuri si drepturile femeilor, iar crimele din spatele frontului influenteaza direct operatiunile militare. Aviz cititorului: Varea isi face cumparaturile la Bucuresti, iar printre suspecti se numara si un colonel roman.

Despre Boris Akunin

Boris Akunin este pseudonimul literar al lui Grigori Skartisvili (n. 1956, la Tbilisi), eminent editor, eseist si traducator. A facut studii de filologie si istorie orientala la Universitatea de Stat din Moscova, specializandu-se in literatura si cultura japoneza. A tradus timp de douazeci de ani din japoneza (Mishima, Inoue) si engleza; a predat cursuri de civilizatie japoneza; a fost redactor, apoi redactor-sef adjunct la o prestigioasa revista literara; a scris un amplu eseu intitulat Scriitorul si sinuciderea; ingrijeste publicarea unei monumentale antologii a literaturii japoneze in douazeci de volume si conduce nu mai putin monumentalul proiect "Biblioteca Puskin" finantat de George Soros. Din 1998 scrie romane politiste, iar azi este o celebritate in Rusia, in Europa si in Statele Unite. Cartile sale sunt traduse in peste treizeci si cinci de limbi si s-au vandut pana acum in optsprezece milioane de exemplare. Azazel (1998) deschide seria ce il are drept protagonist pe atipicul si carismaticul detectiv Erast Fandorin, ale carui anchete nonconformiste rezolva mistere ce zguduie Rusia tarista si Europa la cumpana secolelor XIX si XX. In anul 2000, Akunin a fost nominalizat la Premiul Smirnoff-Booker, a fost numit "Scriitorul rus al anului" si a castigat Premiul Antibooker. | www.akunin.ru | www.boris-akunin.com

Recenzii

"Va fi deliciul oricarui cititor si savoarea oricarui jurnalist, o mica bijuterie ce probeaza conditia de orfevrier a unui autor singular." (Elisabeta Lasconi, "Pe urma lui Dumas si Eco...", Adevarul literar & artistic, 22 august 2007)

"Daca Gogol ar fi scris despre Erast Fandorin, ar fi semnat fara indoiala B. Akunin... Prekrasno -- super!"
(Lexikon der Kriminalliteratur)

"O multime de personaje excentrice si nenumarate surprize... Demn de Christie, Collins si Conan Doyle." (The Washington Post Book World)

"Scris cu o concizie eleganta si cu o eficienta impecabila, un fel de Alexandre Dumas reconstruit." (Madame Figaro)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Gambit turcesc
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 300
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-50-1771-2
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Boris Akunin
 • Traducere: Denisa Fejes

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact