Închide Close
Michelangelo, ereticul

Editura Humanitas Fiction

Matteo Strukul, Michelangelo, ereticul

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere de Gabriela Lungu

 

Matteo Strukul a fost distins cu Premiul Bancarella (2017) și Premiul Emilio Salgari (2018). În prezent este cel mai vândut autor de romane istorice în Italia. Romanele sale au fot traduse în 20 de limbi.

 

La jumătatea secolului al XVI-lea, Reforma lui Luther cucerește Europa și zguduie edificiul Bisericii Catolice, precum și autoritatea papală. Hărțuit de nepăsători patroni ai artelor, vânat de Inchiziție și antrenat într-o aventură spirituală care va pune însă și multe vieți în primejdie, Michelangelo Buonarroti, titanul Renașterii, imaginează în atelierul său din Roma îndrăzneața versiune finală a statuii lui Moise.

 

„Romanul înfățișează umanitatea fragilă a geniului toscan a cărui artă devine un gest de revoltă ce îi amenință nu doar cariera, ci și viața.“ — Vanity Fair

Despre Matteo Strukul

MATTEO STRUKUL s-a născut în 1973, la Padova. A studiat Dreptul la Universitatea din Padova și a obținut titlul de doctor în Drept European la Universitatea Ca’ Foscari din Veneția. După cum declară el însuși, trăiește în mai multe locuri, împărțindu-și timpul între Padova natală, Berlin și Transilvania. A publicat până în prezent douăzeci de romane, două biografii muzicale și romane grafice. Este scenarist, traducător, autor de benzi desenate (a publicat în 2019–2020 o trilogie despre Vlad Ţepeș) și jurnalist. În anul 2009, împreună cu Matteo Righetto, a pus bazele mișcării literare SugarPulp, devenind curând și directorul artistic al Festivalului SugarCon. Din 2015 este directorul artistic al Festivalului Chronicae, primul festival italian dedicat exclusiv romanului istoric. În anul 2017 a primit prestigiosul premiu Bancarella pentru primul roman din tetralogia I Medici, ale cărei volume (Una dinastia al potere, Un uomo al potere, Una regina al potere, Decadenza di una famiglia) au apărut în perioada 2016–2017. A publicat până acum 12 romane, între care I cavalieri del Nord (2015), Il sangue dei baroni (2016), Michelangelo ereticul (Inquisizione Michelangelo, 2018; Humanitas Fiction, 2021), fiecare ajungând în vârful topurilor de vânzări din Italia. În 2018 îi apare romanul istoric Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte (Giacomo Casanova. La sonata dei cuori infranti; Humanitas Fiction, 2019), distins în 2018 cu Premiul Emilio Salgari, dedicat literaturii de aventuri.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Michelangelo, ereticul
 • An apariție: 2021
 • Ediție: I
 • Pagini: 284
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-779-756-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Matteo Strukul
 • Traducere: Gabriela Lungu

Noi apariții

Author Spotlight

Romain Gary

pagina autorului

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scenarist, ROMAIN GARY, pe numele adevărat Roman Kacew, s-a născut pe 8 mai 1914 la Vilnius într-o familie evreiască și a crescut la Varșovia, unde mama sa l-a botezat catolic. În 1928 s-a stabilit în Franța. A studiat Dreptul la Aix-en-Provence și Paris.

Evenimente

20 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Viitorul amintirilor de Italo Svevo

13 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Conacul Slade de David Mitchell

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact