Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Taichi Yamada, N-am mai visat de mult că zbor

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Povestea de dragoste dintre Mutsuko şi Taura nu e deloc una obişnuită. În vreme ce iubita sa întinereşte inexplicabil, Taura se confruntă cu spaima de a o pierde definitiv. Incluzând elemente fantastice şi întreţinând o anumită ambiguitate până la final, romanul încărcat de sensibilitate şi senzualitate al lui Taichi Yamada este de fapt o parabolă despre obsesia întineririi şi consecinţele acesteia, despre teama de moarte şi încercarea de a o eluda prin iubire. O replică strălucită, în registru erotic, la Strania poveste a lui Benjamin Button a lui Scott F. Fitzgerald.

  Rodica Grigore, „Vise şi singurătate“ (Viaţa românească, iunie 2014)

Despre Taichi Yamada

TAICHI YAMADA, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori şi scenarişti de televiziune din Japonia, s-a născut la Tokyo, în 1934. A absolvit în 1958 Universitatea Waseda, cu o diplomă în limba şi literatura japoneză, în 1958, iar inainte de a debuta ca romancier şi dramaturg, a început să lucreze în industria cinematografică, la studiourile de film Shochiku. Scenariile sale TV s-au bucurat de mare succes, fiind recompensate cu premii importante: Premiul Ministerului Educaţiei (1983); Premiul Mukoda Kuniko (1984); Premiul Kikuchi Kan (1985). Printre romanele sale se numără Străini (Ijintachi tono Natsu, 1987; Humanitas Fiction, 2007), ecranizat un an mai tarziu în regia lui Obayashi Nobuhiko şi distins cu Premiul Yamamoto Shugoro, În căutarea unei voci din depărtare (Tooku no Koe wo Sagashite, 1987; Humanitas Fiction, 2008), N-am mai visat de mult că zbor (Tobu Yume wo Shibaraku Minai), 1990, ecranizat în acelaşi an în regia lui Eizo Sugawa, filmul primind Marele Premiu la Belgium International Film Festival, Koi no Shisei de (Chipuri ale dragostei) etc. În 1991, scenariul său pentru filmul Shonen Jidai (Copilărie) a fost distins, printre altele, cu Premiul Academiei Japoneze şi Premiul pentru Scenariu al Uniunii Scriitorilor din Japonia.

Recenzii

„Yamada este un maestru al naraţiunilor care vorbesc despre felul în care lumea obişnuită, cotidiană se poate deschide pe neaşteptate spre o dimensiune fantastică, spirituală.“  (Guardian)

„Yamada este unul dintre autorii mei japonezi preferaţi, iar acest roman m-a tulburat, m-a mişcat şi m-a urmărit un an întreg. N-am mai visat de mult că zbor e o carte atât de bună, încât mi-aş dori să o pot citi din nou pentru prima oară.“ (Junot Diaz)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: N-am mai visat de mult că zbor
  • An apariție: 2012
  • Pagini: 232
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-468-8
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Taichi Yamada
  • Traducere: Mihaela Butnariu

Noi apariții

Author Spotlight

Romain Gary

pagina autorului

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scenarist, ROMAIN GARY, pe numele adevărat Roman Kacew, s-a născut pe 8 mai 1914 la Vilnius într-o familie evreiască și a crescut la Varșovia, unde mama sa l-a botezat catolic. În 1928 s-a stabilit în Franța. A studiat Dreptul la Aix-en-Provence și Paris.

Evenimente

20 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Viitorul amintirilor de Italo Svevo

13 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Conacul Slade de David Mitchell

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact