Închide Close
Oamenii de paie

Editura Humanitas Fiction

Michael Marshall, Oamenii de paie

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Palmerston, Pennsylvania: doi barbati intra intr-un local aglomerat si impusca metodic saizeci si opt de oameni. Santa Monica, California: Sarah Becker face cunostinta cu un turist englez si dispare pentru totdeauna. Dyesburg, Montana: dupa ce isi inmormanteaza parintii, Ward Hopkins gaseste un bilet pe care scrie doar atat: "Nu suntem morti". Trei evenimente aparent fara legatura. Trei piese dintr-un puzzle inca inexistent. Ele sunt primele semne ale unei ofensive din umbra care va conduce la confruntarea inevitabila cu "Oamenii de paie". La inceput, nimeni nu stie cine sunt. Nimeni nu stie ce vor. Urmele lor apar pe Internet, in lucrari de istorie, in manifeste obscure. Peste tot si nicaieri. Dar planul lor, marele plan in care oricine poate juca un rol, este trasat inca din zorii istoriei. O poveste complexa si stratificata, o lectie de suspans, Oamenii de paie atinge coarda sensibila a fiecarui cititor care a crezut macar o clipa ca nimic nu este intamplator.

Despre Michael Marshall
MICHAEL MARSHALL (Smith) s-a nascut in Anglia, in 1965. A studiat filozofia, sociologia si stiintele politice la Cambridge, dar in timpul studentiei marea lui pasiune a fost dramaturgia: a scris numeroase piese de teatru si scenarii, ba chiar a si urcat pe scena. A lucrat cativa ani ca graphic designer si copywriter, iar in aceasta perioada a inceput sa scrie povestiri. Si-a facut repede un nume in genurile SF si horror si in prezent este unul dintre cei mai premiati autori britanici: British Fantasy (de cinci ori), Philip K. Dick, International Horror Guild, August Dereleth, plus patru nominalizari la World Fantasy Award. Oamenii de paie (The Straw Men, 2002) este primul lui thriller -- semnat cu numele scurt (Michael Marshall, fara Smith) --, un mare succes pe ambele maluri ale Atlanticului. Au urmat The Lonely Dead (publicat in SUA sub titlul The Upright Man), Blood of Angels si, in 2007, The Intruders.
Recenzii

"Un roman care il plaseaza instantaneu pe Marshall alaturi de Thomas Harris." (The Guardian)

"Un thriller provocator si extrem de inteligent, care se citeste ca o mixtura de Andrew Kavlan si Philip K. Dick." (Publishers Weekly)

"Un scriitor extraordinar. Cea mai calduroasa recomandare posibila." (Bookreporter.com)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Oamenii de paie
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 456
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-165-6
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Michael Marshall
 • Traducere: Mircea Pricăjan

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

6 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Borges și eu de Jay Parini

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact