Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Fred Vargas, Pleaca repede si intoarce-te tarziu

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Pleaca repede si intoarce-te tarziu -- cap de afis al unei serii care totalizeaza vanzari de peste 5 milioane de exemplare doar in Franta, roman premiat cu Prix des libraires, Grand prix des lectrices de Elle, Prix du meilleur polar francophone si Deutscher Krimipreis -- este primul titlu tradus in romaneste al celui mai bine vandut autor de romane politiste din Franta.A fost desenat cu grija, noaptea, pe treisprezece usi ale unor apartamente din arondismentul 18: un 4 inversat, insotit de literele CLT. Comisarul Adamsberg fotografiaza acest simbol enigmatic, dar nu stie ce sa creada: un simplu grafitti sau o amenintare? La celalalt capat al orasului, un marinar breton reconvertit in crainic local gaseste in cutia lui mesaje ciudate care prevestesc epidemii si haos. Curand, apare dovada ca Europa nu s-a schimbat prea mult in ultimii 700 de ani, iar europenii aproape deloc...

Despre Fred Vargas

FRED VARGAS (Frederique Audoin-Rouzeau) s-a nascut la Paris, in 1957, intr-o familie de intelectuali. Pasionata inca din copilarie de cercetarile arheologice, obtine o diploma in istorie si se specializeaza in Evul Mediu, dar isi alege un subiect ciudat: ciuma. La un moment dat, din dorinta de a avea o ocupatie paralela, incearca sa invete sa cante la acordeon -- fara succes. Nu sta pe ganduri si trece la literatura politista. Debuteaza in 1986, cu Les Jeux de l'amour et de la mort, pentru care primeste Prix du Roman policier du Festival de Cognac. Urmeaza succesul international, demonstrat de numeroasele premii si de tirajele impresionante ale romanelor sale (vanzari de peste un milion de exemplare in 2006): L'Homme aux cercles bleus, 1991 (Prix du festival de Saint Nazaire, 1992), Debout les morts (Prix du polar de la ville de Mans, 1995; Prix Mystere de la critique, 1996; Duncan Lawrie International Dagger, 2006), L'Homme a l'envers (Trophee 813 du Meilleur roman francophone, 1999; Prix Mystere de la critique, 2000; Grand Prix du roman noir de Cognac, 2000), Pleaca repede si intoarce-te tarziu -- Pars vite et reviens tard, 2001 (Grand prix des lectrices de Elle, 2002; Prix des Libraires, 2002; Prix du meilleur polar francophone, 2002; Trophee 813 du Meilleur roman francophone, 2002; Deutscher Krimipreis, 2004), Sous les vents de Neptune (Trophee 813 du Meilleur roman francophone, 2004; Duncan Lawrie International Dagger, 2007), Dans les bois eternels (Trophee 813 du Meilleur roman francophone, 2006).

Recenzii

"Penumbra, tensiune, excentricitate. Romanul lui Vargas propune o explorare uimitoare a fetei intunecate a Parisului." (Guardian)

"Un thriller ingenios si in acelasi timp o meditatie asupra simbolurilor, comunicarii si lipsei de comunicare." (The Washington Post Book World)

"Fascinant, fantastic, inclasabil, stralucitor... Cititoarele nu fac economie de laude la adresa lui Fred Vargas. Sa recunoastem ca nici autoarea nu face economie de mijloace: ne lipeste de fotolii, cu cartea ei în maini." (Elle)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Pleaca repede si intoarce-te tarziu
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 456
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-256-1
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Fred Vargas
 • Traducere: Ileana Cantuniari

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

6 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Borges și eu de Jay Parini

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact