Închide Close
Podul crimelor din Veneția

Editura Humanitas Fiction

Matteo Strukul, Podul crimelor din Veneția

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere și note de Simona Teodoroiu

 

Giovanni Antonio Canal, cunoscut sub numele de Canaletto, a atins apogeul artei sale, iar iubirea îi însuflețește viața și creația. Însă două crime odioase tulbură din nou Republica Serenissimă, iar în pieptul victimelor lăsate fără viață pe Ponte alle Guglie e înfipt câte un bilet pe care e scris numele pictorului. Ce ființă damnată a părăsit tenebrele ca să îngrozească orașul? Vor reuși Canaletto și prietenii lui să pună capăt acestui odios șir de asasinate și să împiedice o răzbunare demonică?

Despre Matteo Strukul

MATTEO STRUKUL s-a născut pe 8 septembrie 1973, la Padova. A studiat Dreptul la Universitatea din Padova și a obținut titlul de doctor în drept european la Universitatea Ca’ Foscari din Veneția. După cum declară el însuși, trăiește în mai multe locuri, împărțindu-și timpul între Padova, Berlin și Transilvania. Este romancier, autor de proză scurtă și eseist, scenarist, autor de benzi desenate (a publicat în 2019 primele două volume dintr-o trilogie despre Vlad Țepeș) și de biografii muzicale, traducător, jurnalist și profesor de scriere creativă. În anul 2009, împreună cu Matteo Righetto, a pus bazele mișcării literare SugarPulp, devenind curând și directorul artistic al Festivalului SugarCon. Din 2015 este directorul artistic al Festivalului Chronicae, primul festival italian dedicat exclusiv romanului istoric. Romanele sale sunt bestselleruri în Italia, fiind traduse în peste 20 de limbi. În 2017 a primit prestigiosul Premio Bancarella pentru primul roman din tetralogia I Medici, ale cărei volume (Una dinastia al potere, Un uomo al potere, Una regina al potere, Decadenza di una famiglia) au apărut în perioada 2016–2017, ocupând mai mult timp primul loc în topurile de vânzări din Italia. În 2018, Strukul a publicat două romane, Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte (Giacomo Casanova. La sonata dei cuori infranti; Humanitas Fiction, 2019), distins cu Premio Emilio Salgari, și Michelangelo ereticul (Inquisizione Michelangelo; Humanitas Fiction, 2021), în 2021, Dante. Enigma (Dante enigma; Humanitas Fiction, 2022), căruia i s-a acordat Premio Adriatico, în 2022, Paolo e Francesca. Romanzo di un amore și Cimitirul din Veneția (Il cimitero di Venezia; Humanitas Fiction, 2023), primul roman dintr-o saga dedicată lui Canaletto, urmat în 2023 de Il ponte dei delitti di Venezia, fiecare devenind în Italia, imediat după apariție, bestseller.

Recenzii

„Matteo Strukul revine cu un roman de impact, plin de forță. Este un interpret abil al istoriei, căreia îi dă aripile unei intrigi impecabile.“ — Libero

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Podul crimelor din Veneția
  • An apariție: 2024
  • Ediție: I
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-606-097-456-7
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Matteo Strukul
  • Traducere şi note: Simona Teodoroiu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact